Само да разбера, че някой се изкушава и отстрелва забранени

...
Само да разбера, че някой се изкушава и отстрелва забранени
Коментари Харесай

Кметът на Белица с предупреждение заради мечката

Само да схвана, че някой се изкушава и отстрелва неразрешени типове - персонално ще сезирам прокуратурата. Това съобщи кметът на Белица Радослав Ревански пред Нова тв във връзка ориста на мечката, която атакува жена.

Вчера земеделското министерство издаде позволение за отстрел на животното. Решението обаче ще влезе в действие единствено при избрани условия - в случай че дивото животно не бъде разселено. Или при нов случай на нахлуване против човек.

„ Разрешителното не трансформира с нищо процесите. Мечката е жива и здрава и надалеч в гората. Нагоре в гората е неразрешено да се влиза с оръжие. Само да схвана, че някой се изкушава и отстрелва неразрешени типове - персонално ще сезирам прокуратурата ”, предизвести кметът на Белица Радослав Ревански.

Той е уверен, че мечката няма да се върне и да заплаши живот. „ В момента я прогонваме, дружно с хората и горските чиновници, с цел да няма риск ”, сподели още Ревански.

От момента на случая до момента горските следят гората. „ За момента мечката я няма на нито един фото капан по основните пътища. Засечена е високо, към парка ”, посочи Аки Исмаилчев от Горското стопанство.

Всеки, който влезе с оръжие в гората, отвън горските чиновници, пристъпва закона, акцентира още един път кметът Ревански.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР