Само човек, който е постигнал върха в своя бизнес, може

...
Само човек, който е постигнал върха в своя бизнес, може
Коментари Харесай

Легендата Георги Младенов: Шампионите тръгват от училищата

„ Само човек, който е постигнал върха в своя бизнес, може да оцени по достолепие триумфа на различен, в друга сфера, както съм аз в баскетбола. Затова на драго сърце одобрих поканата на водача на ВОЛЯ Веселин Марешки да се причисля към тима на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. Но по-важното е друго- от 30 години спортът е в задния двор на страната. Ще оказа помощ това да се промени ”, съобщи Младенов. Той е претендент в 23- и и 24-ти МИР –София и то неслучайно под номер 12.

 

По думите му спортът у нас е в окаяно положение. „ Навремето приемахме като даденост олимпийските и международните ни първенци, тъй като бяха доста. За последните 15 години имаме единствено няколко, броят се на пръсти. Трябва да върнем спорта в учебните заведения. В моите училищен години играехме всичко- и футбол, и баскетбол, и хандбал. Сега няма нищо. Даже в някои учебни заведения няма и баскетболни кошове. А първенците потеглят точно от учебно заведение. ”, съобщи Георги Младенов. По отношение на професионалния спорт, той посочи като главен проблем финансирането. „ Спортистите са най-хубавите ни посланици. За тях стават на крайници зали и се свири националния химн. Бяхме международна мощ, а в този момент сме на доста ниско равнище. Не може една федерация да има по-малък бюджет от един клуб. Ние тръгваме с неверни цели в България. Нямам нищо срещу да се модернизира армията. Но когато дадеш милиарди за самолети, а народът ти е най-бедния, нещо не е наред. С минимална част от тези пари, можеше да се поддържа точно спортът ”, съобщи баскетболистът.

С  Георги Младенов са свързани доста знакови мачове на българското баскетболно  първенство като до ден сегашен се помни и споделя съвсем митичният конфликт сред Левски и Ямбол, по време на който Младенов нанизва феноменалните 150 точки. Друг успех на именитата 12-ка е мачът с „ Плама ”- Плевен против Реал Мадрид, в който българският отбор надвива с 93 на 84. Тогава от испанския тим вършат действия за трансфер на Младенов, само че не се стига до договорка.

Всички експерти са единомислещи, че Георги Младенов е изпреварил времето си и в случай че беше част от някое последващо потомство играчи, то евентуално кариерата му би достигнала международни висоти. Хората го дефинират като мощен темперамент, непосредствен и борбен. „ Включването в нашия родолюбив тим на такива спортни митове на България е  доказателство, че тези огромни спортисти откриват в наше лице път към възобновление на страната и българския спорт “, съобщи водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Ще напомним, че с изключение на Младенов, в Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ са също селекционерът  Димитър Пенев (Пената) и първата „ Златна обувка ” и голмайстор номер 1 на България - Петър Жеков.

С присъединението на тримата огромни, в спортните среди все по-упорито се приказва за съществени упоритости на Патриотичната коалиция в региона на спорта. Веселин Марешки е потвърден управител и водач с нюх за бързи и радикални промени в секторите, с които се захваща. От такива промени има потребност и  българският спорт. Затова е разумно да се опре на най-хубавите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР