Само 38 на сто от българите искат въвеждането на еврото

...
Само 38 на сто от българите искат въвеждането на еврото
Коментари Харесай

Идва голяма цирк с еврото! Какво искат българите

Само 38 на 100 от българите желаят въвеждането на еврото и то да стане единна валута на всички страни от Европейския съюз, сочи последното изследване на " Евробарометър ".

Мнението на българите се разграничава от това на междинния европеец, където процентът е 69. У нас единствената възрастова група, при която доминира позитивното отношение към еврото, е сред 15 и 24 години.

Вероятно спектицизмът се дължи на неналичието на каквото и да е осведомителна акция от страна на държавното управление и на Европейски Съюз за изгодите от въвеждането на еврото, до момента в който в обществените мрежи се популяризират всевъзможни информация, подронващи желанието на страната ни да влезе в еврозоната, като да вземем за пример, че цените ще бъдат закръглени нагоре при превалутирането и животът ще нарастне още повече. 

Българите не се отличават от жителите на другите европейски страни в доверието си към институциите - извънредно ниско равнище на религия в законодателната (23%) и изпълнителната (34%) власт.

Българите се разделят тъкмо на половина по въпроса дали се усещат европейски жители и за разлика от останалите поданици на страни от Европейски Съюз са много по-песимистични за икономическата обстановка

 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР