Сама по себе си провокацията на киевския режим, която завърши

...
Сама по себе си провокацията на киевския режим, която завърши
Коментари Харесай

Между киевския и “безопасния” режим

Сама по себе си провокацията на киевския режим, която приключи със гибелта на двама полски цивилни, не е толкоз забавна. Не е толкоз фино като Буча, което оказа съществено въздействие върху настроенията в западното публично мнение. И не толкоз кърваво, колкото удара по гарата в Краматорск, за което, играейки на страстите на западната общност, първо се пробваха да обвинят Русия. Това беше просто опит на кръвопролитие от страна на Зеленски, който е изпаднал в явна политическа и освен еуфория, да ускори пропагандния успех на Г-20, където западните „ акционери “ на плана Украйна-Антирусия, като извиха ръцете на уредниците съумяха да изградят удобен за Киев декор.

Еуфорията в политиката постоянно е съдбовна, само че е двойно пагубна за несамостоятелните политици, които имат вяра в способността си да ръководят настойниците си. Засега, несъмнено, не приказваме за това, че Съединени американски щати дефинитивно са се разочаровали от Зеленски и скоро ще го сменят. Но за първи път Киев не съумя да разизиграе картата на прочувствената русофобия на западните политици и публичното мнение. И в обстановката се появиха нови нюанси, които я направиха почтена за разбор.

Първо, Белият дом жестоко и недвусмислено показва, че Зеленски няма картбланш за провокации, които да водят до замесване на Съединени американски щати в огромен спор. На Киев обществено, което е значимо, беше казано: използвайте пиар колкото си желаете, ние ще предоставим благоприятни условия. Но всички дейности, ориентирани към смяна на военно-политическата конюнктура, се правят единствено съгласно Вашингтон и под негово директно управление. Реакцията на администрацията на Байдън удостоверява, че Съединени американски щати стартират да се приготвят за началото през януари 2023 година на пълномащабен обзор на всички отговорности на Съединени американски щати към Украйна. И там не биха желали да утежняват така и така неприятната обстановка с нови елементи, изключително за оплескването ѝ.

Второ, оказа се, че Полша, несъмнено, има известна независимост на деяние, само че единствено в границите, избрани от Вашингтон. И в случай че Варшава прекалява, тогава съвсем мигновено следва зов оттатък океана. Президентът Дуда се опита да приложи личния си „ проект за игра “, заявявайки нуждата от съвещания според четвърти член от Устава на НАТО, който планува съвещания, в случай че страната почувства военна опасност за себе си.

Подчертаваме, че беше препоръчано да се употребява не петият член, който разказва механизма за взимане на решения за групов боен отговор на опасността. Ставаше дума за чисто процесуални дейности. Но и това беше блокирано от американците и е разбираемо за какво: Вашингтон се притеснява, че актуалният главен съдружник на Съединени американски щати в Европа ще се опита последователно да ги въвлече в спора.

Страховете не са напразни: Варшава, както се вижда от фрагментите от срещата на останките на хипотетични полски „ наемници “, които наподобяват повече на среща на мъртви постоянни военнослужещи, се опасява да остане сама в Украйна и се стреми да обвърже „ велики страни “ към себе си по класическия полски фасон.

Трето, остаряла Европа, за разлика от Полша, няма свободна на деяние. Не. Европейските водачи, като се изключи балтийските лимитрофи, които, както нормално, тичаха пред локомотива, чакаха, наблюдавайки по какъв начин „ джентълменът от Вашингтон “ ще обърне обстановката. Що се отнася до иманентната виновност на Русия, надали си коства да се обръща внимание: това е единствено тип самооправдание на европейските политици, за какво не намират политическа воля да работят в сходство с националните ползи на своите страни.

Четвърто, НАТО, който вярваше, че както спорът в Украйна, по този начин и хибридната война против Русия се водят на безвредно разстояние, ненадейно почувства сериозна накърнимост. Ясно е, че Люблинското воеводство е надалеч от федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия, само че украинските дронове дохвърчаха до Загреб. Мнозина в Европа, освен в Централна, схванаха, че спорът в Украйна последователно се доближава и военните качества на НАТО, да не приказваме за обособените страни, за прекъсване даже на инцидентни военни опасности, да не приказваме за пълномащабна военна борба, са по-малко от хипотетичното.

И това пораждане на дълготрайно чувство за опасност по-скоро би трябвало да се одобри за позитивен резултат от киевската провокация.Към факторите, които могат да усилят сдържаността на държанието на най-малко някои европейски страни.

И най-после, в Съединените щати и даже измежду поддръжниците на администрацията на Байдън породи въпрос, който преди беше пренебрегнат заради антируската нервност: не става ли прекомерно рисков режимът в Киев,не се ли пояснява прекомерно необятно там политическата поддръжка на Вашингтон, Брюксел и Берлин? И по какъв начин режимът в Киев може да бъде въздържан, като в същото време се поддържа „ безвреден режим “ за Съединени американски щати в борба с Русия? Този въпрос съвсем в никакъв случай не беше задаван непосредствено по отношение на „ ракетната провокация “, само че стартира да се появява все по-ясно в мненията на специалисти и политици. И това, наподобява, е най-важното, въпреки и към момента значително прикрито разследване от провокацията в Пржеводув, чието значение в Киев безспорно признават. А това е доста рисково, тъй като като инструмент за изкривяване на наклонността те могат да изберат още по-агресивна провокация.

Всички тези въпроси значат осъзнаване в груповия Запад на обстановка, която от дълго време се вижда в Москва.

Западът наближава точката на решение: или да поеме цялостната отговорност за устойчивостта на режима на Зеленски, първо във връзка с финансирането, а по-късно и от военно-политическа позиция, или да търси благоприятни условия без доста загуба на имидж, както и на живота на личните си жители, да не приказваме към този момент за окончателното заличаване на стопанската система, да излязат от този спор.

Окуражаващо е, че има хора в груповия Запад, които са намерили политическа воля най-малко да забавят плъзгането към пълномащабен международен спор.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР