Сам постави на главата си Великата корона на победатаВ 12,09

...
Сам постави на главата си Великата корона на победатаВ 12,09
Коментари Харесай

Маха Ваджиралонгкорн  коронясан официално за крал на Тайланд


Сам сложи на главата си Великата корона на успеха

В 12,09 ч. локално време (5,09 ч. по Гринуич) кралят самичък сложи на главата си Великата корона на успеха - кралска регалия, тежаща над седем кг, изваяна от злато и инкрустирана със скъпоценни камъни.

Маха Ваджиралонгкорн се възкачи на престола след кончината на татко си крал Пумипон Адулядет през октомври 2016 година Церемонията по коронацията му обаче бе забавена поради спазването на печал в памет на починалия крал, властвал в Тайланд в продължение на 70 години.

На церемонията през днешния ден новият крал извърши няколко характерни ритуала, облечен в бяло, след което се преоблече в кралски одежди, обшити със злато.

Церемонията, почнала с оръжейни салюти, съчетаваше будистки и хиндуистки ритуали в сходство с тайлайндските будистки обичаи и с вярването, че кралете на Тайланд са преобразяване на хиндуисткия господ Вишну.

След като беше коронясан, кралят връчи кралски регалии на брачната половинка си Сутхида Ваджиралонгкорн На Аюдхя, която стана публично кралица. В сряда бе оповестено, че Маха се е оженил за Сутхида, само че не се уточняваше на коя дата е станало това. Сутхида е била стюардеса в самолетната компания " Тай еъруейз ", преди да бъде назначена за пълководец на фамилната защита на краля с чин военачалник.

Кралица Сутхида, която е на 40 години, е четвъртата брачна половинка на крал Маха Ваджиралонгкорн. Кралят, който е на 66 години, има петима синове и две дъщери от предходни бракове.

По-късно през днешния ден кралят ще одобри членовете на кралското семейство и други високопоставени тайландски представители. После ще посети Храма на изумрудения Буда, с цел да разгласи, че е към този момент кралски бранител на будизма. Накрая в кралския замък ще се състои празненство за алегорично посрещане на коронования монарх.

Тържествата по коронацията на краля не престават на следващия ден и в понеделник, написа Българска телеграфна агенция. Утре е планувано да има кралска върволица, която ще продължи 7 километра и в която ще вземат участие 343 души. По време на нея мъже ще носят краля, седнал върху охолно декорирано кресло от вида паланкин. Очаква се процесията да притегли 150 000 фенове в остарялата част на Банкок. В понеделник кралят ще приветства множеството от балкона на огромния замък в Банкок. Церемониите костват 31 милиона $.

В навечерието на коронацията кралят помилва 50 000 пандизчии от цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР