Сам по себе си зеленият сертификат представлява частичен локдаун. Ограничава

...
Сам по себе си зеленият сертификат представлява частичен локдаун. Ограничава
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: Зеленият сертификат удря по икономиката

Сам по себе си зеленият документ съставлява непълен локдаун. Ограничава се в известна степен потреблението, това ще докара до понижаване на икономическата интензивност, предизвести пред НоваНюз Пламен Данаилов, финансист, претендент за народен представител от " ИТН ".

Той удостовери, че растежът на стопанската система освен това състояние ще се забави, само че изрази убеденост, че с преодоляването на здравната рецесия ще се върне към естественото и потреблението и растежа в стопанската система.

Но за него доста от процесите е могло да бъдат планувани и да се реагира по-рано с съответни дейности.

Финансистът съобщи, че има ограничения, които страната може да предприеме по повод растежа на инфлацията, само че за това е добре да има парламент и работещо държавно управление. Той добави, че от Има Такъв Народ оферират Данък добавена стойност за съществени хранителни артикули да падне от 20 на 9 %, което би успокоило растежа на цените и ще изсветли бранша.

Данаилов сподели още, че ще има нарастване на минималната работна заплата, което би трябвало да е обвързвано с справедливи критерии и да е в съгласие със синдикати и работодатели. Той предвижда, че това може да стане в границите на тази година, в случай че има работещи парламент и държавно управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР