Сълзотворен газ от двете страни на граничния пункт Кастаниес. Мигрантите

...
Сълзотворен газ от двете страни на граничния пункт Кастаниес. Мигрантите
Коментари Харесай

Продължава напрежението по турско-гръцката граница

Сълзотворен газ от двете страни на граничния пункт Кастаниес.

Мигрантите пробват да влязат в Гърция по река Марица. Военни кораби стопираха навлизането на лодки с мигранти към островите.

Жителите на Лесбос втори ден не позволяват транспортен съд на неправителствена организация да дебаркира.

В последния час още веднъж има напрежение на гръцко-турската граница. От турска страна против гръцките граничари се употребява сълзотворен газ. Гърците дадоха отговор с водни струи. Не се вижда огромно придвижване на мигранти, оповестяват граничарите и чакат всеки миг нови опити за прекосяване на границата.Властите оповестяват, че в последните 12 часа са попречили на към 2 хиляди мигранти да преминат в Гърция, а 24 души са задържани на река Марица.

Много дребна част от мигрантите са от Сирия съгласно информация на охранителите на границата. Повече от 90% са незаконни мигранти.

В Егейско море до островите Лесбос,Самос и Хиос се организира военно обучение и е в действие възбрана за придвижване на частни плавателни съдове. Поради тази причина няма идващи лодки с мигранити.Военните кораби блокират всяко нахлуване в гръцки териториални води.

За да понижи напрежението на островите от наличието на хиляди мигранти,започва тяхното прекачване навътре в страната в затворени лагери,съобщи представителят на държавното управление.

С ново напрежение сред масата хора на граничния пункт „ Пазаркуле ", искащи да преминат в Гърция, и гръцките сили за сигурност стартира сутринта на пункта, предава кореспондентът на БНР Мариан Карагьозов.

Сутринта в региона се усещаше миризмата на сълзотворен газ, макар че репортерите се намираме на към 2 километра от самата граница.

Бежанците и мигрантите се оплакват от твърдите ограничения, употребявани от гръцките сили за сигурност и измежду тях се носят следните клюки.

Повечето от искащите да преминат в Гърция са блокирани в спонтанните лагери край границата. Турската жандармерия и полиция разчистиха лагер край крайбрежията на р. Марица, в който спяха хора от разнообразни народности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР