Сакраменто Кингс с българина Александър Везенков в състава си отпадна

...
Сакраменто Кингс с българина Александър Везенков в състава си отпадна
Коментари Харесай

Сакраменто Кингс допусна трето поредно поражение от Ню Орлиънс и отпадна от In-Season турнира, Везенков с 6 минути игра

Сакраменто Кингс с българина Александър Везенков в състава си отпадна на четвъртфиналите на новия NBA In-Season шампионат след домакинска загуба със 127:117 от състава на Ню Орлиънс Пеликанс.

Това бе трети следващ триумф за " пеликаните " в дуелите им против Кингс през актуалната акция и първи надалеч от вкъщи, като по този метод отборът от Ню Орлиънс се класира за полуфиналите на конкуренцията, където чака спечелилия от конфликта сред Лос Анджелис Лейкърс и Финикс Сънс.

Българската звезда Александър Везенков получи общо 6:14 минути на паркета в края на първата и началото на втората четвърт, за които се регистрира с 2 битки, само че натрупа и две бързи нарушавания и в последна сметка по този начин и не бе пуснат повече в игра до края на срещата.

Иначе дуелът започва стремително за „ кралете “, които още в откриващите минути съумяха да се откъснат с двуцифрен задатък при 18:7, а в един миг разликата доближи 15 при 35:19 в интерес на домакините. До края на първата четвърт обаче Пеликанс изцяло заличиха пасива си и по този начин след първите 12 минути резултатът беше 36:35 за Сакраменто.

В хода на втората четвърт обаче момчетата на Майк Браун започнаха да изпитват проблеми в играта си, което разреши на гостите да стигнат до поврат и на почивката да поведат с 69:61.



След подновяването на играта „ пеликаните “ небрежно дръпнаха с 15 точки при 80:75 и макар че в един миг Кингс понижиха изоставането си единствено на 4, краят на частта пристигна при 100:91 в интерес на гостите.

В хода на заключителната част Сакраменто на няколко пъти съумяваше да стопи разликата на две притежания, само че в средата на решителните 12 минути баскетболистите от Ню Орлиънс направиха серия от 9:0, с която още веднъж дръпнаха съществено при 120:105 и до края не позволиха да се стигне до поврат за крайното 127:117.

Най-резултатен за спечелилите стана Брендън Инграм, който наниза 30 точки, а Хърбърт Джоунс и Йонас Валанчунас се регистрираха надлежно с по 23 и 18.

За " кралете " Ди`Аарън Фокс също наниза 30 пункта, а Домантас Сабонис се отличи с " трипъл-дабъл " - 26 точки, 13 битки и 10 асистенции, само че даже това не беше задоволително за отбора им и по този начин Сакраменто напусна In-Season шампионата в четвъртфиналната фаза.

След това проваляне Александър Везенков и компания към този момент са с баланс 11-8 и заемат 6-о място в Западната конференция, до момента в който Ню Орлиънс Пеликанс са 8-и с актив от 12 триумфа и 10 провали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР