Саид Ибраимов играе в елита на българския футбол с отборите

...
Саид Ибраимов играе в елита на българския футбол с отборите
Коментари Харесай

Саид Ибраимов: Разочарован съм от дербито ЦСКА-Лудогорец, но съм оптимист за българския футбол

Саид Ибраимов играе в елита на българския футбол с тимовете на Монтана, Нефтохимик (Бургас) и Левски, а треньорската му кариера е тясно обвързвана със Станимир Стоилов, на който е помощник в доста тимове. Но екипът им, който включва и Цанко Цветанов, реализира невероятни резултати в Казахстан с локалния исполин Астана. Именно с Астана Ибраимов пет пъти става първенец на страната- четири пъти като помощник на Станимир Стоилов и един път като асистент на Григорий Бабаян.

Работи дружно със Стоилов и в националния тим на някогашната руска република. А след привършване на уговорката им там, Ибраимов прекарва времето си главно със фамилията и не стопира да гледа футбол от Първа лига до детски мачове.

Роденият през 1970-а година някогашен полузащитник и бранител споделя пред Българска телеграфна агенция за страстите в Казахстан, по какъв начин вижда измененията в равнището на българския футбол, дербито ЦСКА- Лудогорец и по какъв начин страда за неуспехите на обичания си тим Левски.
 ЦСКА-София - Лудогорец @@@
" Малко съм отчаян от дербито ЦСКА- Лудогорец. Очаквах доста повече от подобен мач с подобен залог. Явно стремежът на ЦСКА да стане първенец ги направи по-активният, по-желаещият успеха тим. Но дали тъй като залогът беше доста огромен, дали напрежението си изигра своята роля, а и пропуснатата дузпа първоначално, не съумяха да се възползват от изключителната атмосфера на стадиона, с цел да вземат всичко в свои ръце и да станат първенци.

" За Лудогорец излиза един въпрос на напред във времето: Дали другите се приближават до тях или самият тим отстъпи от равнището, което зададе в последните години. Защото в последно време това е лицето на българския футбол в Европа.

" А най-после каквото и да приказваме, който е с купата, той е заслужавал да приключи на 1-о място. Левски и ЦСКА постоянно са любимци във всяка конкуренция в България, в която вземат участие. В последните години се появи и Лудогорец. Предпочитанията ни са едно, само че в края на шампионата най-вече заслужава този, който оглави крайното класиране. След пет години в Казахстан помощник-треньорът на Станимир Стоилов отхвърли да съпоставя какъв брой и в какво се е трансформирал българският футбол за този интервал.

Според него, сходни съпоставения постоянно слагат повече въпроси, в сравнение с да ни дадат отговори. " Но напоследък би трябвало да кажа, че съм положително сюрпризиран. Играе се прелестен, прекрасен футбол и съм прелестно сюрпризиран от това, макар многото отрицателни отзиви. Отборите се стремят да се развиват и имат положително равнище. Видно е, че Берое, Ботев (Пловдив), Черно море (Варна) са толкоз покрай Лудогорец и другите два гранда на българския футбол. И това приказва в поддръжка на моите думи, споделя усещанията си от мачовете, които следи някогашният футболист на Нефтохимик (Бургас) и Левски.
 Левски - Черно море @@@
" За петте години в Казахстан мога да кажа, че това е най-хубавото време в моята кариера до този миг. Нормално е да се върна с повече опит, тъй като се работи с хора с различен нрав, други разбирания за футбола, друго отношение. За наша наслада преживяхме изключителни и неповторими мигове, с доста позитивни страсти, защото резултатите ни с тима на Астана са немислими и бяха непредвидени от цялата футболна общност в Казахстан. Смятам, че резултатите, които постигнахме, изпревариха развиването на футболния клуб Астана. Тръгналият от школата на Пирин (Благоевград) треньор отхвърли да съпоставя равнището на футбола в България и Казахстан, както и къде се развива с по-бързи темпове.

" Както споделих и преди, не съм последовател на сравненията. И там има едно противоборство сред два тима, които са над останалите: Астана и Кайрат. Удовлетворението е огромно, тъй като постоянно сме били спечелили в това съревнование дружно с екипа, част от който бях.

" Тук е мястото да подчертая, че старши треньорът в нашия екип Станимир Стоилов е главната причина Астана да стигне до тези измерения. Но той по никакъв метод не подходи като работа както го е правил в другите тимове, където е бил. Станимир Стоилов обича футбола, обича работата си и знае, че единствено посредством упорита работа се реализират триумфите. Разбира се, няма по какъв начин да има триумфи без доза шанс и схващане от страна на управлението на Астана. Убеден съм, че през днешния ден в Казахстан всеки един от тимовете копира и се пробва да поддържа модела на работа в Астана. Това рано или късно ще донесе триумфи, които хората там не са и очаквали.

" Също по този начин не би трябвало да се подценява и фактът, че сполучливата работа на Станимир Стоилов и на нашия екип отвори вратата за други български треньори. Дадохме опция да се види, че в България има положителни треньори, които заслужават доста повече шансове за работа. Саид Ибраимов в никакъв случай не остава апатичен към обичания си Левски и страда дружно с почитателите, че към този момент прекомерно дълго витрината не се цялостни с нови титли.

" Когато обстоятелствата приказват, ние най-добре е да замълчим и да приемем нещата каквито са. Имам изключително отношение към Левски, защото самоуверено казвам- този клуб Левски ми даде ужасно доста. Имах опцията да работя със страхотни хора и да се развъртвам. Това са имена, които са записани с доста огромни букви в историята на Левски и на футболя: Васил Методиев-Шпайдела, Павел Панов, Георги Цветков, Наско Сираков и естествено Станимир Стоилов. Аз пострадвам и не ми е прелестно, когато отборът- който ми е дал толкоз доста, сега е на такова място в класирането, което никой не харесва. Но сега към " Герена " витае една вяра и тя е обвързвана с името на Васил Божков. Ще се веселя, в случай че нещата се подобрят и Левски най-сетне се подреди на мястото, което заслужава. Той сега употребява свободното си време, с цел да обърне повече внимание на фамилията си, а също по този начин имали опция, не пропуща да гледа футболни мачове от всякакво равнище.

" Наистина имам време и благоприятни условия и не пропущам мачове. И съм сюрпризиран и удивен от всички мачове, които съм гледал на футболистите от идващите, младите генерации. Има доста гении, в действителност доста. Приятно съм впечатлен от децата, които се състезават в школите на Септември (София), Левски, ЦСКА и най-много от един набор U19 на Черно море (Варна). Това са деца с доста качества, с доста гений, а от това което съм гледал- във всеки тим виждам деца, които имат качествата, с цел да се трансфорат в идващите Иван Турицов, Станислав Иванов, Илия Юруков, Валентин Антов, Мартин Минчев. Трябва да им се дават благоприятни условия, да им се обърне внимание, с цел да се развият. Българският футбол има потребност от тези млади футболисти, тъй като бъдещето е в младите.
Снимки: Булфото

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР