Съхраняването на картофите се оказва доста сложно за повечето градски

...
Съхраняването на картофите се оказва доста сложно за повечето градски
Коментари Харесай

Направете ето това, ако искате картофите да останат свежи до пролетта

Съхраняването на картофите се оказва много комплицирано за множеството градски домакини, които не разполагат нито с мазе, нито с маза. В множеството случаи кореноплодните стартират да се набръчкват и свежестта им се изпарява за негативно малко време.

Винаги обаче може да се откри решение на казуса. Ще ви споделим нещо, за което сме сигурни, че работи безотказно и няма да разреши на обичания зарзават да увехне, преди да сме го консумирали. Смело можем да заявим, че до пролетта картофите ще бъдат също толкоз свежи, колкото, когато сте ги изровили от почвата и то с помощта на този простоват трик.
Как да действаме, в случай че желаеме картофите да останат свежи няколко месеца?
Много е значимо на първо време да изсушите самите картофи, откакто сте ги подготвили за предпазване. В никакъв случай обаче не трябва да ги миете с вода. Оставете ги на слънце, премахнете непотребната почва от тях и започнете да ги подреждате в картонени кутии. Предварително покрийте дъното и стените им с вестници, тъй че да могат да поемат влагата.
 Ако желаете да узнаете на секундата дали в картофите има ПЕСТИЦИДИ, направете ето това Ако желаете да узнаете на секундата дали в картофите има ПЕСТИЦИДИ, направете ето това
Картофите са една от най-вкусните храни за милиони хора по целия свят. Те могат да се подготвят по най-разнообразни способи – варени...

Следващата стъпка включва деен въглен. Тези хапчета са вълшебен, когато стане въпрос за предпазване на картофи. Вземете 4 – 5 хапчета деен въглен и ги прибавете към контейнерите, в които сте подредили кореноплодните. Веднъж в месеца или когато се сетите, подменяйте дейния въглен с нови таблетки. Той всмуква влагата.

Задължително проветрявайте помещението и позволявайте на въздуха да циркулира. Това е едно от главните неща, които ще допринесат за свежестта на зеленчуците.

Ето, че и хората, които живеят в жилища, могат да се оправят с всяко едно нещо, стига да се възползват от верните препоръки и хитрини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР