Сагата с блокирания площад Централен официално приключи, процедурата за избор

...
Сагата с блокирания площад Централен официално приключи, процедурата за избор
Коментари Харесай

Светлината е зелена! Площад Централен чака да разбере кой ще го ремонтира

Сагата с блокирания площад " Централен " публично завърши, процедурата за избор на реализатор на огромния ремонт продължава, документи на искащи, да вземат участие се събират до края на март, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Оферти могат да се подават до 28 март, на идващия ден е отварянето им. 

Plovdiv24.bg следи казуса от самото му начало, когато на 2 февруари станалата печално известна като овчарката Анка от Антоново стопира процедурата с тъжба против обяснение. В следствие Комисия за защита на конкуренцията отхвърля налагане краткотрайната мярка за прекъсване, то е обявено на Анка (жалбоподателя) на 2 март, изминал е и срокът за обжалване на отхвърли и светлината за поръчката " Облагородяване на територията на площад " Централен " още веднъж е зелена.

Припомняме, че тя е на стойност 10 250 000 лв. (без ДДС) и включва планиране, осъществяване на строителство и реализиране на авторски контрол, задачата е облагородяване на територията на площада с приблизителна обща повърхност 30 000 кв.м.

Към нея спадат следните обекти:

Реконструкция и ревитализация на площада - планиране, осъществяване на строителството и реализиране на авторски надзор;

Социализация, консервация, реституция и експониране на Форум " Запад " - планиране (изработване на абстрактен и работен капиталов проект), осъществяване на строителството и реализиране на авторски надзор;

Подлез " Тримонциум " - планиране (изработване на абстрактен капиталов проект);

Социализация, консервация, реституция и експониране на Форум " Север " - планиране (изработване на абстрактен и работен капиталов проект), осъществяване на строителството и реализиране на авторски надзор;

" Подлез при Централна поща " - транспортен възел на бул. " Цар Борис ІІІ Обединител " - бул. " Княгиня Мария Луиза " - ул. " Гладстон " - осъществяване на главен ремонт по утвърден план.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР