Съединените щати възнамеряват значително да увеличат военната помощ за Киев

...
Съединените щати възнамеряват значително да увеличат военната помощ за Киев
Коментари Харесай

“Ние ще командваме парада”. Как САЩ подчиняват Европа

Съединените щати имат намерение доста да усилят военната помощ за Киев и да покачат нейната успеваемост. „ Ню Йорк Таймс “ базирайки се на източници в Белия дом, оповестява: Пентагонът възнамерява да сътвори ново командване в Западна Европа под управлението на американски военачалник, с цел да координира напъните на десетки страни за по-нататъшно удължение на въоръжения спор в Украйна. За тази конструкция и по какъв начин тя ще повлияе на хода на военните дейности – в материала.

Организирайте помощ

Командващият американските сили в Европа военачалник Кристофър Каволи изпрати на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин лист с оферти за възстановяване на успеваемостта на западната помощ за Киев. По-специално става дума за образуването в немския Висбаден на щабен център с непрекъснат състав от 300 души, който ще рационализира и систематизира военните доставки от повече от 40 страни, ще координира образованието на украински боен личен състав и ще ремонтира военна техника на въоръжените сили на Украйна в страните от НАТО.

Според американците този център ще работи сходно на структурите, помогнали за укрепването на иракската и афганистанската войска. Те ще отделят средства, експерти и техника, нужни за превръщането на ВСУ във военна мощ, способна да победи Русия на бойното поле. Страните, включени в така наречен " формат Рамщайн ", ще могат да консолидират напъните си.

„ Ню Йорк Таймс “ акцентира, че Западът към този момент приготвя украински бойци по стандартите на НАТО. Англия да вземем за пример, започва лятна стратегия за образование на 10 000 украински новобранци в боравене с оръжия, тактичност на наблюдаване, първа помощ и други умения. През септември Дания разгласи сходен план. Освен това украинските военнослужещи се образоват в Полша, Испания, Франция и редица други страни. Сега всичко това ще се докара под общ знаменател.

Плацдарм за нахлуване

„ Несъмнено дилемите на новото командване няма да се изчерпват с горепосоченото “, уверен е докторът на военните науки Константин Сивков „ Щабът във Висбаден, Германия, ще построява логистиката на доставките, ще оказва помощ на украинските генерали да възнамеряват военни интервенции, координира събирането на разследващи данни и предаването им на ВСУ. Ако преди този момент страните от НАТО правеха това поотделно, то създаваната конструкция ще рационализира помощта на Киев и ще увеличи нейната успеваемост “, добави той.

Според специалиста всичко това е идващ стадий от тактиката на Брюксел и Вашингтон за редовно отсрочване на въоръжения спор, още едно доказателство, че груповият Запад желае да се бие с Русия до последния украинец. Основната цел е оптимално да се изтощи Москва и в последна сметка да се принуди да се съгласи на мир при преференциални за Киев и НАТО условия.

„ Това решение на Пентагона съществено ще усложни живота ни и ще укрепи ВСУ “, продължава Сивков. „ Украйна в действителност ще се трансформира в плацдарм за офанзива против Русия, и то в доста близко бъдеще. Не изключвам, че рано или късно НАТО ще се реши на директен въоръжен спор. Първо, те могат да изпратят своите военни в Украйна. И по-късно да нахлуят в нашата територия. Всичко може да се чака от тях - Западът има очевидно по-малко боязън от нас. Можем единствено да се надяваме за остатъците от здравомислие на западните политици. Откритата битка с нуклеарна мощ е път за на никое място “, добавя той.

Милитаризация на Европа

Александър Перенджиев, специалист от Асоциацията на военните политолози, е склонен, че Съединени американски щати подвигат залозите. Според него обаче задачата на новото командване не е единствено борба с Русия.

" Има известна връзка с взривяването на газопроводите " Северен поток ", споделя той. " Съединените щати започнаха намерено да поробват Европа и да подхващат ограничения за унищожаване на своя стопански съперник в лицето на Европейски Съюз. За да създадат това, би трябвало да отслабят Германия, локомотива на континенталната стопанска система. Те бяха лишени от съветски газ, след което редица немски промишлености оповестиха решението си да се реалокират в Съединени американски щати. Тогава европейците бяха принудени да купуват полутечен газ оттатък океана, тясно обвързани с Западното полукълбо. Сега Вашингтон освен ще консолидира икономическото си въздействие върху Европа, само че и ще укрепи военното си “, счита той.

Перенджиев се съгласява със Сивков, че в Германия в действителност образуват щаб за експанзия против Русия. Полша да вземем за пример към този момент е привлякла в Калининградска област внушителни сили. Наскоро подписаната декларация за съдействие сред Европейски Съюз и НАТО също допуска по-нататъшна милитаризация на района.

Арсеналите са празни

Преди няколко дни, на 28 септември, Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 1,1 милиарда $. Така общата сума, публично отпусната на Киев от Вашингтон от началото на съветската специфична военна интервенция, надвишава 16,2 милиарда. За разлика от по-ранните доставки, военната техника за ВСУ ще бъде поръчвана от производителите, а не изтеглена от американските арсенали. Тоест прекачване на оръжие ще се разтегне с месеци и години.

Очаква се новият пакет да включва 18 наземни ракетни системи и муниции ХИМАРС, 150 бронирани машини „ Хъмви “, 150 камиона за буксир на артилерия, към 100 цистерни, два бордови радара за безпилотни летателни апарати, 20 многоцелеви, предопределени както за задания по Противовъздушна отбрана, по този начин и за контрабатарейна битка. Освен това ВСУ ще бъдат снабдени със системи за радиоелектронна битка, тактически радиокомуникации, средства за разузнаване и наблюдаване, оптика, взривни субстанции, бронежилетки и други пехотни „ дреболии “.

Германия се готви да достави няколко зенитно-ракетни комплекса ИРИС-T на ВСУ в близко бъдеще, което съгласно Брюксел ще разреши на украинската войска да анулира преимуществото на Русия във въздуха. Едва ли обаче западноевропейските съдружници на Вашингтон ще се осмелят да поверят на Киев най-модерното оръжие. Това, което биха могли да споделят, без да компрометират личните си отбранителни качества, към този момент е в Украйна. От друга страна, техните проблеми не вълнуват изключително Съединени американски щати, които съществено имат намерение да подчинят Европа.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР