Съединените щати смятат за неприемливи възможните призиви за примирие в

...
Съединените щати смятат за неприемливи възможните призиви за примирие в
Коментари Харесай

Кирби разказа защо САЩ смятат за неприемливо примирието в Украйна

Съединените щати считат за неприемливи вероятните апели за помирение в Украйна след идната среща сред съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин. Това съобщи координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кирби в изявление за Fox News, предава ТАСС.

„ Ако тази среща докара до някакъв апел за помирение, това ще бъде недопустимо. Защото единствено ще ратифицира придобивките на Русия до през днешния ден и ще даде време на господин Путин да образова нови хора и да възнамерява нова атака, когато му е комфортно “, сподели той.

„ Надяваме се, както казахме и преди, че президентът Си Дзинпин ще се обади на президента [на Украйна Володимир] Зеленски, тъй като считаме, че Китай би трябвало да разбере украинската позиция “, добави служителят на Белия дом.

Кирби означи, че Русия и Китай " без подозрение в последно време работят за повишение на равнището на съдействие между тях ". " Китай не осъди нахлуването на Путин в Украйна, той към момента купува съветски нефт и други енергийни запаси.

Те най-малко дадоха безмълвно утвърждение на дейностите на Русия, тъй като одобриха съветските изказвания, че това е някаква екзистенциална опасност за Русия, че войната е по виновност на Запада. Така че ще следим деликатно какво ще излезе от това посещаване ", - добави представителят на Белия дом.

Държавното посещаване на Си Дзинпин в Русия ще се състои на 20-22 март по покана на Путин, оповестиха от пресслужбата на Кремъл. На собствен ред формалният представител на китайското външно министерство Ван Венбин сподели, че по време на това посещаване китайският президент ще разиска в детайли с съветския президент " значими световни и районни въпроси ".

Той също по този начин означи, че в подтекста на възходящата неустойчивост на интернационалната сцена връзките, поддържани от Москва и Пекин, „ са от огромно значение и въздействие, надалеч оттатък двустранния формат “.

На 13 март The Wall Street Journal заяви, че Си Дзинпин има намерение да беседва със Зеленски след посещаване в Москва. На 16 март китайският външен министър Чин Ган организира телефонен диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба, изразявайки готовността си да играе градивна роля за прекъсване на военните дейности и разрешаване на рецесията.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР