Съединените щати ще предоставят на Украйна военна помощ в размер

...
Съединените щати ще предоставят на Украйна военна помощ в размер
Коментари Харесай

Вашингтон реши! Дава на Украйна мощно оръжие за защита

Съединените щати ще дават на Украйна военна помощ в размер на 1,8 милиарда $ в границите на огромен пакет, който за първи път ще включва батарея от системите за противоракетна защита " Пейтриът ", както и авиационни бомби с точно ориентиране, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на източници от американското държавно управление.

Очаква се новият пакет от помощи да бъде публично разгласен през днешния ден, като в същото време държавното управление на Джо Байдън се готви да посрещне Володимир Зеленски във Вашингтон.
-->
Според източниците на АП става въпрос за оръжия от запасите на Пентагона на стойност към един милиард и за още 800 милиона $ по линия на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна, която финансира закупуването на оръжия и муниции, провеждането на образования и други.

Успоредно с това Конгресът е на път да утвърди още 44,9 милиарда $ помощ за Украйна като част от огромния законопроект за държавните разноски. 

Решението за изпращане на батарея " Пейтриът " е взето макар предизвестието на съветското външно министерство, че доставката на усъвършенстваната ракетна система земя-въздух ще се одобри като провокативна стъпка и че системата ще бъде считана за законна цел от съветската войска.

Не е ясно по кое време тъкмо батареята " Пейтриът " ще дойде на фронтовата линия в Украйна, защото украинските сили ще би трябвало да бъдат подготвени за работа с нея, а това може да отнеме няколко седмици. Очаква се образованието да се организира в американската военна база " Графенвьор " в Германия.

Източниците на АП допълват, че новият американски пакет ще включва и управляеми авиационни бомби (JDAM - Joint Direct Attack Munition).

Засега Съединени американски щати не са склонни да дават на Украйна американски изтребители, отбелязва АП. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР