Съединените щати ще предложат проекторезолюция на Съвета за сигурност на

...
Съединените щати ще предложат проекторезолюция на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Проекторезолюция на САЩ: Израел има право да се защитава, Иран да спре въоръжаването на терористи

Съединените щати ще предложат проекторезолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която се споделя, че Израел има право да се пази и се изисква Иран да спре да изнася оръжия за „ милиции и терористични групи, заплашващи мира и сигурността в района “.

В текстът се приканва за отбрана на цивилните, в това число тези, които се пробват да стигнат до безвредно място, и се отбелязва, че страните би трябвало да съблюдават интернационалното право, когато реагират на „ терористични офанзиви “, заяви " Гардиън ".

Съединени американски щати също по този начин ще упорстват за „ непрекъсната, задоволителна и безпрепятствена ” доставка на филантропична помощ за линията Газа.

Все още не е ясно по кое време Съединени американски щати възнамеряват да подложат проекторезолюцията на гласоподаване. За да бъде призната, резолюцията се нуждае от най-малко девет гласа „ за “, при изискване, че Русия, Китай, Съединени американски щати, Франция или Англия не наложат несъгласие.

Ходът на Съединени американски щати идва, откакто те постановиха несъгласие на направения от Бразилия текст на 18 октомври, който призоваваше за филантропични паузи в спора сред Израел и палестинските бойци на " Хамас ", с цел да се отвори опция за изпращане на помощ до Газа.

По-рано стана ясно, че Русия има намерение да организира ново съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за филантропичната обстановка в Газа и войната сред Израел и групировката Хамас.

Русия свика среща за войната на 16 октомври, само че нейната резолюция за преустановяване на огъня се провали заради съпротивата на четири членове на съвета, в това число Съединени американски щати. Четирите страни насочиха рецензия към предлагането на Русия, защото в него не се загатва " Хамас ".

" Непременно ще свикаме ново съвещание на Съвета за сигурност. Както сподели практиката, никой с изключение на нас не смее да го направи ", сподели заместник-постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР