Съединените щати ще направят хуманитарни изключения при въвеждането на санкциите

...
Съединените щати ще направят хуманитарни изключения при въвеждането на санкциите
Коментари Харесай

Помпео: Ще направим хуманитарни изключения при антииранските санкции

Съединените щати ще създадат филантропични изключения при въвеждането на глобите против Иран, включително за покупката на медикаменти и здравна техника от Техеран. Това съобщи американският държавен секретар Майк Помпео в специфичен телефонен брифинг за кореспонденти, представен от БГНЕС.
„ Нашите дейности са ориентирани против иранския режим, а не против народа на Иран, който изпитва големи премеждия поради този режим. По тази причина ние сме правили и ще вършим голям брой филантропични изключения от нашите наказания, включително и за това, което касае питателните артикули, селскостопанските артикули, медикаментите и здравното съоръжение “, добави Помпео.
Той сподели още, че Съединени американски щати се готвят „ да дават краткотрайни “ изключения за осем страни по така наречен петролни наказания против Иран, чиито имена ще бъдат обявени в понеделник. Но измежду тях няма да са включени страни от Евросъюза, посочи Помпео. „ Но единствено по тази причина, че те демонстрираха доста редуциране (на вноса на ирански петрол) и съдействие по доста други въпроси, а също по този начин направиха значими крачки “ към свеждането до нула на приходите на Иран от експорт на нефт, добави Помпео. По думите му Вашингтон ще огласи в понеделник имената на осемте страни, извадени въпреки и краткотрайно от глобите. Помпео също по този начин означи, че Съединени американски щати към този момент са постигнали редуциране на износа на ирански нефт до 1 млн. барела даже и преди да са възстановили “енергийните “ наказания.
Във връзка с европейския механизъм за търговия с Иран Съединени американски щати ще подхващат нападателни ограничения, сподели американският финансов министър Стивън Мнучин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР