Съединените щати са изправени пред потенциалното предизвикателство на едновременни конфликти

...
Съединените щати са изправени пред потенциалното предизвикателство на едновременни конфликти
Коментари Харесай

САЩ трябва да е готова да води война с две други големи икономики

Съединените щати са изправени пред евентуалното предизвикателство на едновременни спорове с Русия и Китай, съгласно двупартийна група, назначена от Конгреса.

Този отчет на Комисията за стратегическа позиция идва на фона на ескалиращото напрежение във връзка с Тайван с Китай и обтегнатите връзки с Русия поради нахлуването ѝ в Украйна. Макар че групата се въздържа да удостовери китайско-руското нуклеарно съдействие, тя показва угриженост по отношение на допустима съгласуваност.

Тази оценка оспорва актуалната тактика за сигурност на Съединени американски щати, като се застъпва за увеличение на разноските за защита, което е отклоняване от метода “ “.

От своя страна ръководителят от Демократическата партия, Маделин Крийдън, и заместник-председателят, Джон Кайл, приканиха за основни вложения макар бюджетните ограничавания.

Докладът контрастира с позицията на президента Джо Байдън, който твърди, че актуалният нуклеарен боеприпас на Съединени американски щати задоволително възпира обединените руско-китайски сили. Асоциацията за надзор на въоръженията твърди, че арсеналът надвишава потребностите за въздържане.

Създадената през 2022 година група, състояща се от шестима демократи и шестима републиканци, приема прогнозата на Пентагона, съгласно която до 2035 година Китай може да има 1,500 нуклеарни бойни глави, с което ще се появи забележителен втори противник на Съединени американски щати с нуклеарни оръжия.

Според отчета заканите от страна на Китай и Русия ще доближат своя пик в интервала 2027-2035 година, което постанова вземането на незабавни решения за подготвеност. В него се акцентира смисъла на цялостното финансиране на 30-годишната стратегия за нуклеарна рационализация на Съединени американски щати на стойност $400 милиарда, стартирана през 2010 година

Препоръките включват разполагане на повече тактически нуклеарни оръжия в Азия и Европа, обмисляне на аварийно разполагане на американски нуклеарни бойни глави и увеличение на производството на бомбардировачи B-21 стелт и нуклеарни подводници клас “ “.

Експертната група се застъпва за разширение на размера, типа и позиционирането на стандартните сили на Съединени американски щати и съдружниците, с цел да се предотврати евентуална по-голяма взаимозависимост от нуклеарните оръжия.

В резюме, отчетът приканва Съединени американски щати да се приготвят за вероятни едновременни спорове с Русия и Китай, като предлага ограничения за подсилване на стандартните сили, усилване на съюзите и модернизиране на нуклеарния боеприпас. В него се предлага увеличение на разноските за защита в отговор на изменящите се закани.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР