Съединените щати разполагат с информация, която показва, че Северна Корея

...
Съединените щати разполагат с информация, която показва, че Северна Корея
Коментари Харесай

САЩ: Северна Корея тайно доставя артилерийски снаряди на Русия

Съединените щати разполагат с информация, която демонстрира, че Северна Корея скрито доставя на Русия " забележителен " брой артилерийски снаряди за войната ѝ в Украйна . Това разгласи координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че Северна Корея се пробва да прикрие доставките, като ги насочва през страни от Близкия изток и Северна Африка.

Нашите данни са, че КНДР скрито доставя Русия и ще следим дали пратките са получени, означи Кърби и добави, че Вашингтон ще се съветва с Организация на обединените нации по въпроси, свързани с отчетността на доставките.

" Броят на снарядите не е нищожен, само че не считаме, че става дума за такова количество, че да се промени инерцията на войната, посочи той.
 Северна Корея: Не изнасяме оръжие за Русия
Северна Корея: Не изнасяме оръжие за Русия

Иран доставя дронове на Кремъл

" И това сигурно няма да промени нашите калкулации... или тези на нашите съдружници и сътрудници по отношение на типовете бойни качества, които ще продължим да предоставяме на украинците ", безапелационен бе Кърби.

През септември Северна Корея съобщи, че или муниции на Русия и няма проекти да го прави, като в същото време предизвести Съединените щати да " си държат устата затворена " и да спрат да популяризират клюки, ориентирани към " оклеветяване " на имиджа на страната.

Относно по-рано през днешния ден Кърби означи, че те не съставляват непосредствена опасност за американските чиновници в района. Той обаче акцентира, че Съединените щати ще се уверят, че разполагат с благоприятни условия там да пазят своите съдружници.
 Русия купува ракети и снаряди от Северна Корея, съгласно американското разузнаване
Русия купува ракети и снаряди от Северна Корея, съгласно американското разузнаване

За Съединени американски щати това е знак, че глобите мощно са лимитирали вариантите за военни доставки на Москва

Днес Северна Корея изстреля минимум 23 ракети в морето , в това число една, която падна на по-малко от 60 км от крайбрежията на Южна Корея, което президентът на Южна Корея Юн Сук Йел дефинира като " териториално посягане ".

Това беше първият път, когато балистична ракета пада покрай водите на Юга от разделянето на полуострова през 1945 година

От своя страна Южна Корея издаде предизвестие за въздушна паника и също изстреля ракети в отговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР