Съединените щати обвиниха руската армия, че насилствено е прехвърлила няколко

...
Съединените щати обвиниха руската армия, че насилствено е прехвърлила няколко
Коментари Харесай

САЩ обвини Москва в депортиране на хиляди украинци в Русия

Съединените щати упрекнаха съветската войска, че " принудително " е трансферирала " няколко хиляди " украинци в Русия от началото на войната. Често пъти това става посредством " филтрационните лагери ", построени от съветските сили в окупираните територии, където украинците са подложени на " жестоко " отношение.

Киев уточни цифрата от 1,2 милиона души, депортирани от Москва в Русия. Украинските управляващи също осъждат и самите „ филтрационни лагери “, оприличавайки ги на концлагери на XXI век.

„ Съединените щати пресмятат, че съветските сили са трансферирали минимум няколко хиляди украинци в тези „ филтрационни лагери “. Други няколко десетки хиляди по най-ниска оценка са изпратени в Русия или в следени от нея територии, от време на време без да кажат на евакуираните коя е тяхната последна цел “, сподели посланикът на Съединени американски щати в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Майкъл Карпентър в четвъртък.

" Само от Мариупол, стратегически пристанищен град, който в този момент е съвсем изцяло следен от Русия, ние считаме, че съветските сили са изселили принудително няколко хиляди цивилни на съветска територия “, добави той в тирада, произнесена във Виена, съгласно стенограмата, оповестена от Държавния департамент на Съединени американски щати.
ТЕМА преди 2 часа 696 преди 5 часа 638 преди 5 часа 562
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР