Съединените щати обвиниха Русия, че е превърнала части от Черно

...
Съединените щати обвиниха Русия, че е превърнала части от Черно
Коментари Харесай

САЩ скочи на Русия, какво обеща Блинкън

Съединените щати упрекнаха Русия, че е трансформирала елементи от Черно море във " военна зона " и дадоха обещание да засилят наличието на НАТО в тези региони. Това стана ясно от изявление на американския държавен секретар Антъни Блинкън по време на срещата на върха на алианса в Букурещ.

" Русия трансформира елементи от Черно море във военна зона. видяхме ракети, изстреляни от военни кораби, по какъв начин поразяват украински градове. Руските сили, несъмнено, са блокирали украинските пристанища, причинявайки най-тежката от години рецесия в доставките на хранителни артикули. За благополучие с помощта на значимите старания на Организация на обединените нации и Турция успяхме да осигурим Черноморски кулоар. Решаваща роля в износа на зърно игра и Румъния. Няма да стопираме с тези дейности и в бъдеще. Ще засилим наличието на НАТО от черно до Балтийски море ".
-->
Очакваше се по време на форума Блинкън да разгласи отпущането на помощ за електропреносната мрежа на Украйна на фона на продължаващите съветски удари против енергийната инфраструктура на страната, отбелязва Ройтерс, като цитира почитан чиновник на Държавния департамент.

По-рано стана ясно, че Съединените щати ще провиснал незабавно 53 милиона евро за промяна на развалените съставни елементи от украинската енергийна мрежа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР