Съединените щати няма да се присъединят към международните усилия за

...
Съединените щати няма да се присъединят към международните усилия за
Коментари Харесай

САЩ няма да се присъединят към международните усилия за ваксината срещу коронавируса

Съединените щати няма да се причислят към интернационалните старания за създаване и разпределяне на ваксина против новия ковид, разгласи представителят на Белия дом Джъд Диър, представен от Асошиейтед прес.

Причината е, че администрацията на президента Доналд Тръмп не желае да бъде ограничавана от световни механизми като Световната здравна организация (СЗО), осведоми Българска телеграфна агенция.

В началото на юли Тръмп реши да изтегли Съединени американски щати от СЗО с аргумента, че организацията се нуждае от промени и е прекомерно подвластна от Китай. Американският президент разкритикува остро СЗО поради първичната й реакция на появяването на ковид, която съгласно него не е била ефикасна и е съдействала за разпространяването на болестта.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, с най-вече регистрирани инфектирани и умряли.

Повечето страни са обединили напъните си в битката с ковид, само че някои се стремят да си обезпечат непосредствено нужните дози от бъдещи ваксини.

Няколко от десетките евентуални ваксини са на финален стадий от тестванията върху хора, в търсене на нужните доказателства, че те в действителност правят работа, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР