Съединените щати няма да бързат да изтеглят своите ракетни установки

...
Съединените щати няма да бързат да изтеглят своите ракетни установки
Коментари Харесай

САЩ няма да изтеглят военната си техника от Япония и след края на ученията

Съединените щати няма да бързат да изтеглят своите ракетни установки и друго военно съоръжение от японската военна база на брега на Източнокитайско море даже откакто завърши , оповестява " Ройтерс ".

Част от оборудването просто ще оставим тук до идващите взаимни учения, съобщи Чарлз Флин, главнокомандващ на американските сухопътни войски в тихоокеанския район, при посещаване в базата на японските сухопътни сили за самозащита на Амами Ошима - част от островна верига, разпростряла се към Тайван.

Това значи, че военното съоръжение на Съединени американски щати може да остане в базата " Амами " още няколко месеца, защото до края на годината са планувани още две взаимни учения. То включва две артилерийски ракетни системи с висока подвижност (HIMARS). Те могат да изстрелват снаряди на разстояние до 500 км и Вашингтон към този момент даде такива оръжия на Украйна, с цел да й помогне във войната против Русия.
 Япония обмисля разполагане на ракети с огромен обхват поради Китай
Япония обмисля разполагане на ракети с огромен обхват поради Китай

Напрежението в района пораства

Използването на подготвителни учения може да бъде елементарен и бърз метод за Вашингтон да преразпредели силите в Източна Азия, даже и единствено краткотрайно, защото напрежението с Китай по отношение на Тайван нараства.

Открита през 2019 година, " Амами " е една от поредицата нови бази, които Япония построява на своите югозападни острови, с цел да противодействат на възможна офанзива от прилежащ Китай.

Посещението на Флин в Амами идва в миг, когато Токио се готви да ускори армията си в отговор на възходящата опасност от страна на Китай и Русия след офанзивата на Москва против Украйна.

Миналия месец Япония разкри проект за като част от доста нарастване на разноските за защита, което също ще обезпечи повече средства за взаимни учения с американските сили.

Военни специалисти показват, че различен незабавен приоритет за Япония е увеличението на запасите от муниции.
 Рекордните $262 милиарда дава Япония за защита
Рекордните $262 милиарда дава Япония за защита

Решението е на държавното управление в Токио
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР