Съединените щати не изключват налагането на мита върху европейските вина

...
Съединените щати не изключват налагането на мита върху европейските вина
Коментари Харесай

САЩ не изключват налагане на мита върху европейските вина и сирена

Съединените щати не изключват налагането на мита върху европейските виновност и сирене на фона на решение на Световната комерсиална организация (СТО) за правосъдни разногласия към Airbus.

Това съобщи в изявление за Sky TG24 държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео, представен от ТАСС. Стенограмата от диалога бе публикуван в сряда от пресслужбата на Държавния департамент.

В сряда арбитражът на СТО разреши на Съединени американски щати да наложат мита върху артикули и услуги на страните от Европейски Съюз с съвсем 7,5 милиарда $ заради обстоятелството, че Европейски Съюз не е спазил признатите по-рано решения на СТО във връзка с дотациите на Airbus.

В тази връзка Помпео беше запитан дали има възможност да се наложат мита върху сиренето и виното от Европейски Съюз. " Работим с вашето държавно управление, работим с органите на Европейски Съюз, с цел да се опитаме да намерим верния набор от способи да отговорим на решението, взето през днешния ден от СТО. Това е сериозен въпрос. Скоро ще стартираме да работим върху създаването на нашия отговор. Разбира се, това казусът, в който някои от описаните от вас артикули може да подлежат на лист от мита ", отговори Помпео.

Съдебният спор за дотации на Европейския съюз Airbus е от 2004 година Вашингтон се оплака от практиката на субсидиране на тази самолетна компания от Англия, Германия, Испания и Франция. След това се организира поредност от правосъдни разногласия. Европейски Съюз упорства обстановката със дотациите да се приведе в сходство с разпоредбите на СТО. Въпреки това през май 2018 година апелативният орган на СТО се произнесе в интерес на Съединени американски щати.

Размерът на компенсацията, на което в този момент Съединени американски щати имат право, е най-големият в историята на СТО. В същото време тя е по-малка от тази, на която се разчита от американската страна, която изиска позволение за предприемане на ограничения за противопоставяне против Европейски Съюз за $10,56 милиарда За да влезе в действие актуалното арбитражно решение, Съединени американски щати ще би трябвало да получат утвърждението на органа за разрешаване на разногласия на СТО. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР