Съединените щати и западните съюзници обвиниха Русия в разпространяване на

...
Съединените щати и западните съюзници обвиниха Русия в разпространяване на
Коментари Харесай

Западът обвинява Русия в пропагандни твърдения за "украинска военна биологическа програма"

Съединените щати и западните съдружници упрекнаха Русия в разпространение на агитация и дезинформация в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с изказванията, че детайли от биологически оръжия са били създавани в Украйна, заяви " Ройтерс ".

В петък съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небезня изпрати дълъг документ до Съвета за сигурност и до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В него са изложени обвиняванията на Москва, че в Украйна съществуват - изтъквам - " военни биологически стратегии ".

Небензя още веднъж съобщи, че Русия има сведения за " прекачване от украинските националисти на отровни химически субстанции в някои региони, с цел да извършат провокации и да обвинят за това Русия ".

Според съветския представител Москва не твърди, че Украйна има военна биологическа стратегия, а че такава имат Съединени американски щати, а Украйна е била употребена " на мрачно ".

Това беше вторият път в границите на две седмици, в който 15-членният Съвет за сигурност заседава по тематиката по искане на Русия, напомнят организациите.

Организация на обединените нации съобщи по-рано, че няма информация за каквито и да било стратегии за биологическо оръжие в Украйна, както и потенциал да проверява съветската информация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР