Съединените американски щати наложиха визови ограничения на 25 души, включително

...
Съединените американски щати наложиха визови ограничения на 25 души, включително
Коментари Харесай

САЩ наложи визови ограничения на 25 беларуски политици

Съединените американски щати постановиха визови ограничавания на 25 души, в това число депутати , за подкопаване на демокрацията в Беларус с политически стимулирани правосъдни процеси, като този против опозиционния водач в заточение Светлана Тихановская. Това съобщи държавният секретар Антъни Блинкен, представен от Ройтерс.

Беларус изправи Тихановская на съд задочно по обвинявания в държавна измяна.

Правителствени чиновници, набелязани от Вашингтон, включват членове на Националното заседание на Беларус поради ролята им в приемането на законодателство за разрешаване на смъртното наказване за хора, наказани за тероризъм, разясни Блинкен.

Той добави, че някои от глобените са подкрепили репресивни закони, отнемащи поданството на хора отвън страната, упрекнати в " екстремизъм " и конфискуване на имущество за " вражески дейности по отношение на Беларус.

Ние няма да стоим настрани, до момента в който този режим продължава да тормози и репресира мирни протестиращи, демократичната съпротива, публицисти, синдикалисти, деятели, бранители на правата на индивида и елементарните беларуси, безапелационен бе Блинкен.
 Беларус съди задочно опозиционната лидерка Светлана Тихановска
Беларус съди задочно опозиционната лидерка Светлана Тихановска

Тя дефинира делото като " фарс и шоу "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР