Литовският президент Гитанас Науседа изглежда е на път да осигури

...
Литовският президент Гитанас Науседа изглежда е на път да осигури
Коментари Харесай

Литовският президент води на изборите в страната

Литовският президент Гитанас Науседа наподобява е на път да обезпечи втория си мандат на изборите в неделя,  съобщава " Ройтерс ".

Това демонстрираха частични резултати от извършения в неделя първи тур на президентските избори.

Резултатите от над 60% от преброените бюлетини демонстрираха, че 59-годишният Науседа печели 46% от гласовете. Това е малко по-малко от 50%, които ще са му нужни, с цел да обезпечи преизбиране в първия кръг на гласуването. На второ място е министър председателят Ингрида Шимоните, 49, с 16% от бюлетините.

Ако никой претендент не завоюва повече от 50%, което е евентуално съгласно изследванията на публичното мнение преди изборите, ще се организира балотаж на 26 май.
 Приключиха президентските избори в Литва
Приключиха президентските избори в Литва

Резултати се чакат след среднощ и евентуално ще се стигне до балотаж

Говорейки пред кореспонденти след края на гласуването, Науседа даде обещание да продължи натиска върху западните съдружници на страната за увеличение на военната поддръжка за Украйна.

" Президентът на Украйна Володимир Зеленски към този момент сподели всичко. Те не се нуждаят от нашите заявления за благосклонност, те не са потребни в борба - имат потребност от противовъздушна защита Докато нямат противовъздушна защита, Украйна ще остане уязвима ", сподели той.

Припомняме, че предизборната акция бе фокусирана върху опасенията за сигурността

Гласоподавателите в целия район се тормозят, че балтийските страни, в миналото ръководени от Москва, само че в този момент членове на военния съюз на НАТО и Европейския съюз,

Малко повече от половината литовци считат, че съветска офанзива е допустима или даже доста евентуална, откри изследване на ELTA/Baltijos Tyrimai. Литовското разузнаване сподели през март, че Русия е на път да ускори военния си потенциал по границата си с НАТО.

Москва постоянно отхвърля догатките на Запада , че може да одобри офанзива
 Сянката на опасността от Русия доминира на президентските избори в Литва
Сянката на опасността от Русия доминира на президентските избори в Литва

Трима са главните кандидати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР