Съединението, освен всичко друго, напълно обърква дотогавашната представа на българина

...
Съединението, освен всичко друго, напълно обърква дотогавашната представа на българина
Коментари Харесай

Каква беля ни донесе Съединението? Проговори бивш президент

Съединението, с изключение на всичко друго, изцяло обърква дотогавашната визия на българина за политика, защото политическият хайлайф у нас е разграничен по тематиката. Оттогава до през днешния ден българското общество се разделя на русофили и русофоби, съобщи пред Българска национална телевизия някогашният президент Петър Стоянов.

" Не бих споделил, че историята се повтаря - моето неразбиране идва от това, че съвсем 140 години след Съединението продължаваме да си задаваме един и същи въпрос - за отношението към Русия ", сподели той.

Според Петър Стоянов днешната национална идея не е толкоз сантиментална, колкото е била идеята за Съединението.

" Днешният народен блян е по-висок стандарт, добър и сигурен живот за българските жители със съзнанието, че живеят в една страна на справедливостта и на върховенството на закона. Може да звучи факсимиле, само че в случай че ние реализираме този отегчителен галед народен блян, ние се трансформираме в тези страни, към които през днешния ден емигрират нашите младежи ", изясни Стоянов.

По думите му първата и най-важна явна последица от Съединението, че ние реализираме част от националния си блян. " Съединението има доста огромно значение и за самочувствието на българския народ, тъй като това е първото огромно тестване пред новата българска страна, пред княжеството и по-късно пред обединена България. Тогава нашият народен хайлайф се оправя ослепително - и в дипломатическо, и във военно отношение. С успеха на България при Сливница се подпечатва актът на Съединението ", сподели Стоянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР