Съдружникът на Васил Божков - Георги Попов, се явява свидетелят,

...
Съдружникът на Васил Божков - Георги Попов, се явява свидетелят,
Коментари Харесай

Георги Попов твърди, че Божков е носил пачки по 500 евро в Министерството на финансите

Съдружникът на Васил Божков - Георги Попов, се явява очевидецът, който не може да бъде заглъхнал. Във видео, публикувано във фейсбук профила на предприемача, Попов стартира версия, че Божков се е срещал с Владислав Горанов в Министерството на финансите, като постоянно носил или "предварително квалифициран подаръчен плик " или "слага в джобовете си с голям брой пачки от по 500 евро ". Излизал от постройката единствено с "традиционната си пура ".

"Божков влизаше в Министерството без всевъзможни формалности. Без инспекция на багажа му и на самия него. Срещите му траеха пет, 10, до 15 минути ", твърди още Георги Попов.

"Мина месец откогато подадох сигнал за рекет, изнудване и търговия с въздействие от страна на Б.М.Б., В.И.Г. и М.К.С. Прокуратурата към момента не е почнала следствие. За сметка на това стартира целенасоченото „ изтриване “ на основни очевидци по сигнала. Както е видно и от снощната им „ акция “ по различен сигнал – опасяват се, че истината ще излезе нескрито. Чуйте един очевидец, който не могат да заглушат ", прибавя в обявата си Васил Божков.

Попов и Божков се укриват в Дубай, откакто против тях бяха повдигнати голям брой обвинявания. Според прокуратурата Попов е част от проведената група, ръководена от Божков за подкупи, търговия с въздействие и други

Както вестник "Банкеръ " писа , за пръв път Георги Попов бе „ осветлен “ медийно през 2000 година, когато купи - посредством "Йорсет Холдингс (България) ЕООД - активите на банкрутиралата "Първа частна банка ". В изгода на Васил Божков, както оказа три години по-късно, когато в "Държавен вестник ", бр. 75 от 26 август 2003 година бе обнародвана пререгистрацията на ЕООД-то в ЕАД при влизането на "Вато 2002 " ООД (собственост на "Нове - АД - Холдинг ") в управителното му тяло.

Пак съгласно Търговския указател, името на Георги Попов попада в 42 компании, осем от които са прекъснати, т.е. не съществуват. И минимум две трети от останалите сдружения са свързани с хазартния бизнес на Васил Божков.

Георги Попов е бил сътрудник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност, т.е. на външното разузнаване. Псевдонимът му е "Китин ", притеглен е като нещатен помощник на Управление "Научно-техническо разузнаване " (заповед № 5 от 20 март 1989 г.).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР