Съдийската комисия към БФС използва паузата във вътрешния шампионат, за

...
Съдийската комисия към БФС използва паузата във вътрешния шампионат, за
Коментари Харесай

Съдийската комисия към БФС проведе VAR семинар за родните рефери

Съдийската комисия към БФС употребява паузата във вътрешния шампионат, с цел да организира семинар за подобряване на подготовката на родните футболни рефери със системата VAR. 

На 25 и 26 март в Национална футболна база „ Бояна “ се състояха на практика и теоретични занимания според условията на ФИФА за подготовка и образование на съдии и асистенти, участващи във футболни срещи с потребление на системата VAR.

Двудневният семинар включваше сесии с VAR симулации с присъединяване на водещи арбитри от Първа професионална лига, измежду които Станислав Тодоров, Ивайло Стоянов, Димитър Димитров, Иво Андреев, Волен Чинков, Владимир Вълков, Георги Гинчев, Георги Давидов, Димо Димов, Ивайло Ненков, Християна Гутева и други, както и на над 20 помощник рефери. Заниманията бяха ръководени от главните съдийски инструктори към Семеен кодекс като Радан Мирянов, Николай Йорданов, Милко Николов, Веселин Мишев и други

Програмата включваше и 12 сесии от симулативни произшествия, както и къси мачове с присъединяване на юношеските тимове на Локомотив (София) и РМФ София, проведени за млади и обещаващи съдии, чиято цел е да получат позволение на присъединяване в мачове с потребление на системата VAR.

Освен практическите занимания посредством симулативните обстановки на терен, реферите бяха подложени още на фитнес проби и писмени изпити по VAR протокола.

Семинарът бе ръководен от ръководителя на Семеен кодекс Виктор Кашай и с присъединяване на цялото управление на Комисията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР