Съдията пуснал обвиняемия за шпионаж Малинов в Русия без становище

...
Съдията пуснал обвиняемия за шпионаж Малинов в Русия без становище
Коментари Харесай

Кирилов иска отстраняване на Миталов

Съдията пуснал обвинения за шпионаж Малинов в Русия без мнение на прокурор и съд, направил частно дело
Наказаният от Съединени американски щати за корупция арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд да бъде освободен от служба, предложи министърът на правораздаването Данаил Кирилов на Висш съдебен съвет. Това заяви пресцентърът на Министерство на ведомството.
ВИЖ ОЩЕ: Висш съдебен съвет желае данни от Съединени американски щати за санкции Миталов
Миталов е с наложена възбрана на стъпва в Щатите поради сериозна корупция. Мярката бе обявена със особено изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Р. Помпео. Черен щемпел за влизате в Щатите имат още брачната половинка и дъщерята на Миталов.

Миталов е уязвил престижа на правосъдната власт с дейностите си, гласи позицията на Кирилов.
„ Неблагоприятният резултат за престижа на правосъдната власт и за българската страна е налице, като се визира доверието и независимостта на правосъдната ни система, както и интернационалната оценка за опцията да се ползва правилото на върховенството на правото в нашата страна. В този смисъл, отражението на вредата не е единствено в българо-американските ни двустранни връзки, а е и измежду държавите-членки на Европейски Съюз и всички сътрудници на България, работещи за одобряването на този основен принцип на правовата страна ”, се споделя в изказването на правосъдния министър.

Миталов е съдията, пуснал обвинявания в шпионство началник на " Русофили " Николай Малинов да пътува за Русия за среща с Владимир Путин, на която получи медал от съветския президент. Срещу него имаше сигнал от основния прокурор Сотир Цацаров, който изиска инспекция на делото.

Миталов не е изискал мнението на прокурора, с цел да пусне Малинов, излиза наяве от изказването на правосъдния министър. Той е направил еднократното позволение за овакантяване на страна без да има изговаряне на прокурор под формата на отвод и без съдът да е сезиран с тъжба против подобен отвод. Съдията е образувал  частно наказателно дело, без да има процесуална подготвеност за това и е „ иззел “ компетентността на водещия досъдебното произвеждане орган.

" Поначало тези позволени от съдията нарушавания на материалния и процесуалния закон при реализиране на правораздавателната функционалност не са предмет на инстанционен надзор. В съответния случай, прегледани в логическата им обязаност, дейностите на арбитър Миталов показват несъблюдение на служебни отговорности. Поради това е възможно да бъдат съображение за освобождение от служба, защото не се обгръщат от отбраната на независимостта на съдията да ползва закона. Действията на арбитър Миталов по администриране и разглеждане на делото са довели до накърняването на престижа на правосъдната власт и съставляват съображение за освобождение от служба ", счита още Кирилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР