Съдията от Апелативния съд във Велико Търново Поликсена Георгиева бе

...
Съдията от Апелативния съд във Велико Търново Поликсена Георгиева бе
Коментари Харесай

Удостоиха със златен почетен знак съдия в Търново

Съдията от Апелативния съд във Велико Търново Поликсена Георгиева бе освободена от служба заради навършване на пределната възраст за пенсиониране. Решението за нейното освобождение бе взето от Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. По предложение на административния началник и ръководител на Апелативен съд в остарялата столица Янко Янков, Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет насърчи арбитър Георгиева с отличие „ персонален почетен знак първа степен – златен “, за проявен висок професионализъм, безупречно образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества.

Полискена Георгиева има 40 години и 2 месеца стаж в правосъдната система. Съдийската си кариера е почнала през 1978 година като младши арбитър в Окръжен съд – Велико Търново. След прослужените 2 години и 8 месеца като младши арбитър, стартира работа като арбитър в Районен съд – Елена. В продължение на 4 години и 10 месеца е пътувала всеки ден от Велико Търново до Елена, където освен е разглеждала наказателни и цивилен каузи, само че е изпълнявала и нотариална и съдебно-изпълнителска активност.

От юни 1985 година е била преместена в Районен съд – Велико Търново, където е работила до 1991 година като арбитър, зам-преседател и в следствие и ръководител на ВТРС. От 1991 година до края на 1998 година, е била арбитър и зам.-председател на Окръжния съд в болярския град. От началото на 1999 година до сегашния миг, тя бе арбитър в Апелативната инстанция, като е част от гражданското и комерсиалното поделение съвсем от самото основаване на съда през 1998 година

„Георгиева има известност на извънредно порядъчен, умел и виновен арбитър, прецизно следящ процесуалните периоди. Показателна за това е статистиката за предоставените и каузи през последните три години, като 97% от тях са били решени в тримесечен период, а 94% от правосъдните актове по каузи, по които е била докладчик са доказани при касационната инспекция от Върховния касационен съд“, оповестиха от Апелативния съд във Велико Търново.

През продължителната си работа в органите на правосъдната власт, тя няма налагани санкции, в Комисията по професионална нравственос не са получавани сигнали против нея и няма информация за нарушавания на Кодекса за етично държание на бъгларските магистрати по други мотиви.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР