Съдия-следовател от Парижкия наказателен съд прекрати делото срещу известния режисьор

...
Съдия-следовател от Парижкия наказателен съд прекрати делото срещу известния режисьор
Коментари Харесай

Прекратиха делото за изнасилване срещу Люк Бесон

Съдия-следовател от Парижкия углавен съд приключи делото против известния режисьор Люк Бесон, който бе упрекнат в обезчестяване от актрисата Санд Ван Рой, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Това решение е взето след рекомендациите на прокуратурата в Париж. Режисьорът в никакъв случай не е бил публично упрекнат в закононарушение, а се е явил по делото в качеството на очевидец.

По-рано бе обявено, че още през февруари 2021 година съдия-следователят е уведомил страните по делото за желанието си да приключи по-нататъшните следствия.

През май 2018 година стана ясно, че 28-годишната актриса Санд Ван Рой е подала тъжба в парижкото полицейско ръководство, в която упреква Бесон в обезчестяване.
свързани новини2795на 22.07.2021
Според нея случаят е станал по време на среща с режисьора в хотел " Бристол ", ситуиран покрай Елисейския замък.

По думите на актрисата Бесон ѝ сипал опиат в чая и когато тя изгубила схващане, той я изнасилил. Въпреки това токсикологичният кръвен тест, взет от дамата, е негативен.

През февруари 2019 година прокуратурата в Париж приключи делото. Няколко месеца по-късно обаче следователят от парижкия съд възобнови следствието заради нов иск, подаден от Ван Рой.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР