Съдия от Старозагорския апелативен съд беше открит прострелян в дома ...

Съдия от Старозагорския апелативен съд беше открит прострелян в дома

Откриха съдия застрелян в дома му

Съдия от Старозагорския апелативен съд беше открит прострелян в дома му.

Разследващите подозират самоубийство.  42-годишния Стилиян Манолов е открит от съседи в безпомощно положение и огнестрелна рана в гърдите  посред вътрешния двор на 4-етажната кооперация в Стара Загора, където живеел. Оръжието, с което е прострелян е намерено в мазето, където най-евентуално е бил създаден и изстрелът. Пистолетът е законно притежаван от Манолов, който е почнал юридическата си кариера преди време като боен следовател в Пловдив. Преди 10 години е имал два ипотечни кредита, излиза наяве от саморъчно попълнена през 2012-а година декларация, заяви " Монитор ".

От прокуратурата уточняват, че по формираното досъдебно произвеждане са осъществени огледи на местопроизшествието. Иззети са дактилоскопни следи и са назначени балистична и съдебномедицинска експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза.

Стилиян Манолов идва в старозагорския административен съд през 2016 година. Преди това поредно е бил прокурор в Гълъбово и арбитър в карловския областен съд. Справка от Висш съдебен съвет посочва, че е бил измежду най-натоварените съдии в Града на липите. През м.г. е бил нараснал в сан „ арбитър в апелативен съд “.

 

Източник: standartnews.com