Съдия от Северна Каролина нареди бившият началник на кабинета на

...
Съдия от Северна Каролина нареди бившият началник на кабинета на
Коментари Харесай

Съдът задължи Марк Медоус да свидетелства в разследването на изборите в Джорджия

Съдия от Северна Каролина подреди някогашният шеф на кабинета на Тръмп, Марк Медоус, за свидетелства в Джорджия пред гранд жули, което проверява опитите за катурване на изборните резултати от 2020 година в този щат. Съобщението за това бе направено от представител на районната прокуратура на окръг Фултън, представен от ABC News.

Решението идва след несъгласие на юриста на Медоус от понеделник, съгласно което клиентът му не може да бъде притеглен като очевидец, тъй като въпреки и журито да проверява престъпно държание, то няма компетенции да предяви обвиняване и може единствено да прави рекомендации по отношение на подвеждането под престъпна отговорност.

Адвокатът настояваше още, че като “специално ” гранд жури, то не може да притегля като очевидци хора, живеещи отвън щата. Медоус живее в Северна Каролина.

Бившият шеф на кабинета на Тръмп евентуално ще бъде разпитван за прословутия диалог на експрезидента с щатския секретар на Джорджия Брад Рафънспъргър, в който Тръмп изиска от последния да му “намери ” задоволително гласове, с цел да завоюва щата.

Тръмп жигосах следствието на окръг Фултън и наподобява не намира учредения за терзания в диалога с Рафънспъргър.

Според юриста на Медоус правосъдното решение евентуално ще бъде обжалвано.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР