Законодателният орган на Флорида одобри предложение, с което упълномощава републиканския

...
Законодателният орган на Флорида одобри предложение, с което упълномощава републиканския
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида законно ще мести мигранти навсякъде в САЩ

Законодателният орган на Флорида утвърди предложение, с което упълномощава републиканския губернатор Рон Десантис да транспортира мигранти и лица, търсещи леговище, във всички американски щати – даже в тези, които са надалеч от Флорида.

Законопроектът уголемява обсега на закон, признат предходната година, който разрешава на Десантис да транспортира мигранти до следените от демократите щати, в които има така наречен политики на леговище.

Десантис и републиканските губернатори на Аризона и Тексас настояват, че преместванията са митинг против имиграционната политика на президента демократ Джо Байдън.

Спорната тактичност притегля вниманието към Десантис – изгряваща звезда на републиканците и евентуален претендент за президент през 2024 година

През септември предходната година неговата администрация провежда и заплати на 48 мигранти да летят от Тексас до Мартас Винярд – богат курортен остров в североизточния щат Масачузетс.

Тогава Белият дом упрекна Десантис, че употребява мигрантите като “политически пионки ”, и съобщи, че това е “просто неправилно ”.

Миналия септември народен представител от Демократическата партия във Флорида съди Десантис поради прехвърлянията, потвърждавайки, че той е изразходвал непозволено парите на данъкоплатците, като е транспортирал мигрантите от Тексас, а не от Флорида.

Одобреното в петък предложение отстранява това ограничаване и разрешава на губернатора да реалокира мигранти без документи сред две случайни места в страната.

Мярката планува 10 млн. $ за финансиране на преместването. След като премине през следения от републиканците законодателен орган, тя става закон, откакто бъде подписана от губернатора.

Във Флорида, чието население е една четвърт от испаноговорящото население, в последно време се следи увеличение на броя на кубинските и хаитянските мигранти, които стигат до брега след рисково пресичане на океана, постоянно на борда на разнебитени плавателни съдове.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР