Американският Сенат прие с голямо двупартийно мнозинство законопроект за правителствените

...
Американският Сенат прие с голямо двупартийно мнозинство законопроект за правителствените
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие $1,66 трилиона разходи за фискалната 2023 г.

Американският Сенат одобри с огромно двупартийно болшинство законопроект за държавните разноски за фискалната 2023 година, който планува техният размер да доближи 1,66 трилиона $, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сенатът и Камарата на представителите си сложиха задачата да одобряват текста от 4155 страници и да го изпратят утвърждение до президента Джо Байдън до края на седмицата, с цел да е несъмнено, че работата на държавното управление ще продължи без спирания.

Законопроектът включва и ограничения като възбрана за потребление на китайската онлайн платформа “ТикТок ” на устройства, благосъстоятелност на страната, както и изясняване на ролята на Конгреса в удостоверяването на изборите в опит да се предотврати повтаряне на насилието от шести януари предходната година.

Предвижда се и отпущането на незабавна помощ за Украйна и съдружниците от НАТО в размер на 44,9 милиарда $, както и 40,6 милиарда $ за подкрепяне на общностите в Съединени американски щати, които се възвръщат от естествени бедствия, и други

Средствата за Киев ще бъдат употребявани за военно образование, съоръжение, както и за логистична и разследваща поддръжка. Част от парите са планувани за подготовка и реакция на евентуални нуклеарни и радиологични произшествия в Украйна.

Фискалната 2023 година в Съединени американски щати стартира на 1 октомври и завършва на 30 септември 2023 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР