Съдия от Калифорния разрешава на Meta да придобиe стартъпа за

...
Съдия от Калифорния разрешава на Meta да придобиe стартъпа за
Коментари Харесай

Зелена светлина пред Meta да придобие Within

Съдия от Калифорния позволява на Meta да придобиe стартъпа за фитнес с виртуална действителност Within. В сряда Bloomberg заяви, че съдът е отхвърлил настояването на FTC за блокиране на договорката, само че с едноседмично забавяне, което ще даде време на FTC да апелира. 

FTC заведе дело през юли 2022 година, с цел да спре придобиването на Within от Meta, разработчик на известното VR приложение Supernatural. Агенцията твърди, че покупката на Meta ще разшири господството й на потребителския VR пазар, където Meta е заложила доста от своите запаси през последните години. Комисията акцентира предходното обединение на Meta с компанията зад Beat Sabre през 2019 година, потвърждавайки, че прибавянето на Within ще отстрани „ потребното съревнование “ сред двете компании.
-->
Meta се опълчи на решението, само че през декември се съгласи да отсрочи придобиването на Within до 31 януари - макар че техническият шеф на Meta Андрю Босуърт сподели по време на чуване, че компанията може да се откаже от договорката, в случай че „ не завърши навреме “.

„ Въпреки че Meta може да се похвали със обилни финансови и инженерни запаси за VR, тя не притежаваше опциите, неповторими за фитнес приложенията, отдадени на
Всичко за Вашата сватба
VR, по-специално основаване на фитнес наличие и студийни индустриални уреди “, гласи решението. „ Като разработчик на VR платформа, Meta може да се наслаждения на доста от обещаващите преимущества на развиването на VR фитнес, без самата тя да се намесва в пазара на VR фитнес приложения. “

Федералната комерсиална комисия (FTC) явно е изправена пред вътрешни различия дали да се намеси в договорката на Meta и Within и нейното гонене на случая е в внезапен контрастност с няколко относително плавни придобивания на започващата VR компания Oculus през 2014 г. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg