Съдилища в страната са уважили искове на антикорупционната комисия за

...
Съдилища в страната са уважили искове на антикорупционната комисия за
Коментари Харесай

КПКОНПИ отне имущество за над 1,6 млн. лв. на Златко Баретата

Съдилища в страната са почели искове на антикорупционната комисия за над 3 млн. лева, осведомят от КПКОНПИ.

С решение на Софийски градски съд е отнето имущество за 1 640 245,10 лева от Златомир Иванов, прочут като Златко Баретата, брачната половинка му и свързани с тях компании. Проверката на Комисията е почнала след повдигнато обвиняване против Иванов за присъединяване в проведена незаконна група за опиати.

Съдът е приел изцяло доказателствата на КПКОНПИ и експертните оценки, че за проверявания интервал е налице доста противоречие сред добито имущество и доходи.

Имуществото е придобивано директно от него или брачната половинка му посредством следени сдружения, дялове във компании и вземания по банкови сметки. Със правосъдното решение от Иванов са отнети дружествени дялове, суми от банкови сметки и паричната равноценност на леки коли. Решението може да бъде обжалвано.

С влезнало в действие решение на съда в Пловдив е отнета сумата от 1 570 620,32 лева от Спас Спасов и свързани с него лица.

Проверката против него е почнала след повдигнати обвинявания за неплащане на Данък добавена стойност и корпоративен налог в изключително огромни размери, както и за сформиране и потребление на документи с погрешно наличие. В изгода на страната са отнети парични средства по банкови сметки.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР