Съдебната палата на площад Тракия“ във Варна посрещна десетокласници от

...
Съдебната палата на площад Тракия“ във Варна посрещна десетокласници от
Коментари Харесай

Ученици от Хуманитарната гимназия се включиха в Деня на отворени врати в Районния съд

Съдебната палата на площад " Тракия “ във Варна посрещна десетокласници от паралелка " Съдебна администрация “ на СУХНИ " Константин Преславски “ в самодейността " Ден на отворените порти “, обичайно проведена в навечерието на професионалния празник на адвокати и правосъдни чиновници – 16 април. За разлика от предходните две години, информационно-образователната акция още веднъж се организира присъствено, под надслова " Открито за правосъдната власт “.  

Възпитаниците  на учебното заведение, които  още от началото на месец април организират и на практика стаж в Районен съд – Варна, направиха взаимна обиколка в постройката за обогатяване на усещанията си за работното всекидневие и отговорности на деловодители, архивари, правосъдни секретари и общата администрация.  С любознание за първи път през днешния ден те влязоха в правосъдната зала за обществена обмен, имаха опция свободно да задават въпросите си и беседват със арбитър Пламен Танев от " Гражданско поделение “ на Районен съд – Варна и прокурор Жаклин Кехецикян от Районна прокуратура – Варна. С магистратите десетокласниците разясниха отликите сред делата в зелени и червени папки, придвижването на едно дело от образуването му, през  бюрото на прокурора или съдията, до общественото му разглеждане  в правосъдната зала.      

Съдия Пламен Танев описа пред участниците в самодейността " Ден на отворените порти “ за какво означаваме датата 16-ти април и им подари екземляр от Конституцията на Република България.  Прокурор Кехецикян даде за всеки от тях издание на Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР