Съдебна битка срещу общината и кмета на столичния квартал Красно

...
Съдебна битка срещу общината и кмета на столичния квартал Красно
Коментари Харесай

Лоши новини за Юксел Кадриев, какво става

Съдебна борба против общината и кмета на столичния квартал " Красно село “ е подел Юксел Кадриев. Новинарят към този момент шест месеца води дело, пробвайки се да стопира заповедта на кметството да го изгони от общинското жилище, което той, майка му и щерка му употребяват против алегоричен наем от 80 лв. на месец от 2011 година насам.

През пролетта стана ясно, че Юксел е попаднал в лист с лица, които би трябвало неотложно да освободят общинските жилища, които употребяват, защото приходите им не дават отговор на критериите. Кадриев неведнъж надхвърлял изискуемия приход за наемане на сходен вид апартамент и пред общината е заявил, че получава заплащане в размер на над 75 хиляди лв. за година, което значи, че заплатата му на водещ на новинарския блок на Би Ти Ви възлиза на 6 бона месечно. Той обаче не се съгласил непринудено да се изнесе от парцела и незабавно пуснал тъжба в съда. Делото е стартирало още на 24 март 2023 година, само че продължава да се точи и до ден сегашен. От протоколите от правосъдните съвещания в Административния съд в София е видно, че Юксел не се явява персонално на съвещанията, а е представляван от юриста си. Вече са минали три такива, а идващото е планувано за 2 октомври.
-->
В момента борбата на новинаря е стигнала " до кривата круша ". Той е изискал правосъдна оценителна експертиза на жилището, което населява, за която е заплатил 350 лв., и очаквал вещото лице да се произнесе в негова изгода. Адвокатът му пък упорствал казусът му да бъде пренасочен към Върховния административен съд.

Въпреки че тв водещият е трябвало да напусне противоречивото общинско жилище още напролет, на същия адрес в " Красно село “ към момента се води даже неговата компания. Не е ясно каква е повода Юксел да упорства да остане да живее в парцел на общината при изискване, че разполага със солидни приходи и би могъл да си разреши да се изнесе чартърен или да си закупи своя недвижима благосъстоятелност. Справка демонстрира, че обзаведените жилища чартърен в квартал " Красно село " вървят на цени сред 800 и 1200 лв. месечно – сума, която Кадриев сигурно би могъл да си отделя без проблем, написа " Ретро ".

На 1 април тази година тв водещият отпразнува професионален празник – 20 години на екран в Би Ти Ви. За двете десетилетия стаж в медията сигурно е изкарал пари най-малко за един апартамент в София, разясняват озадачени негови сътрудници. От 12 години обаче населява общинско жилище, каквито се поставят на обществено слабите фамилии с тежки финансови усложнения и без покрив над главите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР