Съдбовна прогноза на руския опозиционен лидер Алексей Навални за българския

...
Съдбовна прогноза на руския опозиционен лидер Алексей Навални за българския
Коментари Харесай

Съдбовна прогноза на Навални за Христо Грозев се сбъдва

Съдбовна прогноза на съветския опозиционен водач Алексей Навални за българския проверяващ публицист Христо Грозев, който Русия разгласи за търсене, е напът да се сбъдне. Навални ми сподели: Ти ще вземеш Оскар, а аз ще съм в пандиза. Това към днешна дата може да се окаже правилно, разяснява Грозев в изявление за бТВ.

Документалният филм „ Навални ” с присъединяване на Грозев и номиниран за Оскар.
-->
През август 2020 година аероплан, пътуващ от Сибир за Москва, каца спешно. Един от пасажерите му, водачът на съветската съпротива Алексей Навални, е с заплаха за живота. Откаран e в локална сибирска болница и, в последна сметка, е евакуиран в Берлин, където лекарите удостоверяват, че е токсичен. Така стартира лентата, проследяваща Навални и работата му с българския проверяващ публицист Христо Грозев, който се пробва да разбере кой в действителност е отровил съветския политик.

Грозев и Навални съумяват да намерят сътрудници на Федералната работа за сигурност (ФСБ), изпратени да убият политика, само че не стопират дотук. Навални се обажда на всеки един от тях, един по един, с цел да ги пита за какво са го създали...

Филмът " Навални " на канадския режисьор Даниъл Роер е един от кандидатите в категорията за най-хубав документален филм на тазгодишните Оскари. Той ще се съревновава с All the Beauty and the Bloodshed, All That Breathes, Fire of Love и A House Made of Splinters.

" Навални " към този момент завоюва двете основни награди на фестивала за без значение кино Sundance през 2022 година в Съединени американски щати.

Първата е за най-хубав документален филм съгласно публиката. Тя се връчва всяка година на оценения най-високо от феновете филм.

Втората - любим на фестивала, се дава надалеч по-рядко и демонстрира, че е първи измежду всички 84 други кино лентата на фестивала тази година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР