Съдът уважи искането на Апелативна специализирана прокуратура за задържане под

...
Съдът уважи искането на Апелативна специализирана прокуратура за задържане под
Коментари Харесай

Двама от задържаните за лихварство и изнудване във Варна остават зад решетките

 Съдът почете настояването на Апелативна профилирана прокуратура за задържане под стража на, оповестиха от институцията.

Днес, 26 ноември 2020 година, Апелативният профилиран углавен съд удостовери задържането под стража на двама упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в 4-членната проведена незаконна група за лихварство и изнудване, работила на територията на град Варна.

Другите двама упрекнати по досъдебното произвеждане са с ограничения за неотклонение " гаранция в пари " по преценка на наблюдаващия прокурор.

Обвинените за присъединяване в групата бяха арестувани на 16 ноември 2020 година при профилирана полицейска интервенция под надзора на Специализираната прокуратура.

Събраните доказателства сочат, че от началото на 2017 година, за да набират за себе си имотна полза, отпускали заеми на подвластни от хазарта лица против лихви сред 20 и 30 %. Набелязвали жертвите си в игрални зали и казина. На изгубили предложили заем, с който да си върнат парите, а когато размерът на поискания заем бил висок - желали да подпишат запис на заповед с начислена висока рента или " краткотрайно " прекачване на неподвижен парцел.

Определението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР