Съдът реши, че решението на ЦИК за първия тур е

...
Съдът реши, че решението на ЦИК за първия тур е
Коментари Харесай

Тошко: Решението на ВАС не е, че връща машините. Съдът отхвърли всички жалби на ПП-ДБ

Съдът реши, че решението на ЦИК за първия тур е безусловно законно, защото процедурата не е изпълнена. Второ, псочва, че това може да го направи единствено министърът, а не зам.-министърът. В момента към момента сме в обстановка, в която процедурата не е изпълнена. Ако тя не бъде изпълнена, няма да има машини и на втори тур. Топката не е в ЦИК, а решението е в полето на Министерството ан електронното ръководство. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов, съобщи кореспондент на Novini.bg.
Съдът отхвърли всички тъжби, подадени от „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и цялата им кохорта присъдружни хора и организации, което е още едно доказателство за тяхната юридическа отпадналост. Не може да минаваш за правист, за специалист и да подадеш тъжба, която пада незабавно в съда просто тъй като ти не си страна в разногласието. Моля ви, сътрудници, разпространете и решението на съда, а не заглавия от рода „ Съдът връща машините “. Не, съдът сподели, че има нарушена, незавършена процедура, че решението на ЦИК за първия тур е безусловно законно и то остава такова досега, до който тази процедура не бъде осъществена, съобщи Йорданов.
Този министър би трябвало да ли да направи нова процедура по верификация на сигурността, тъй като предходният е злепоставен от неговия заместител. Хайде да се сетим, че тези двамата министри са от ПП-ДБ. Кой в действителност унищожи машинното гласоподаване и доверието в него – тези, които най-вече приказват. Техните двама министри унищожиха доверието към машините. Да си носят цялата отговорност, а не да пишат тъжби, които са неспособно написани от адвокати, които е по-добре да се върнат в Юридическия факултет, уточни ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.
Има си процедура. За да се върнат машините, би трябвало верификацията на кода да бъде осъществена малко по малко, записано, заключено и никой по-късно да не върви да повтаря, да снима, да си го поставя в джоба и след това „ кой какво ми направи в панталните “, означи Тошко Йорданов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР