Съдът потвърди на първа инстанция, че частната лотария на избягалия

...
Съдът потвърди на първа инстанция, че частната лотария на избягалия
Коментари Харесай

Осъдиха лотарията на Черепа да плати 47 млн. лева невнесени такси

Съдът удостовери на първа инстанция, че частната лотария на избягалия в Дубай предприемач Васил Божков фактически е ощетила страната с десетки милиони левове, като е плащала нелегално занижен размер на таксата за хазарт.
 
Компанията " Ню Геймс ", която организираше
лотарията и въртеше милиардни обороти, е наказана на първа инстанция да заплати на Национална агенция за приходите 47.6 млн. лева държавни такси за хазарт плюс лихвите за интервала 2015 – 2019 година Това излиза наяве от решение на Административен съд – София град (АССГ) от 26 август по едно от основните данъчни каузи на Божков против страната.
 
От общата сума 34.9 млн. лева е главницата на дължимите, само че невнесени държавни такси за
хазарт, а 12.7 млн. лева са лихвите за петгодишния интервал. Давността на част от отговорностите е изтекла, като то ще се погаси напълно по отминалост в края на 2024 година, излиза наяве от решението.
 
Решението от 26 август е втора огромна развръзка по разногласието сред Божков и страната за невнесените такси за
хазарт. На 8 март 2021 година АССГ се произнесе по най-голямото данъчно дело на предприемача – това на " Еврофутбол " (№2519/2020 г.), с което компанията за залози бе наказана да заплати на страната близо 330 млн. лева
 
Решението бе оспорено пред Върховния административен съд на втора инстанция, където сега е висящо, а тричленният състав е отзовал съдията-докладчик Росица Драганова поради нейни предишни персонални и служебни връзки с процесуалните представители на Национална агенция за приходите.
 
лотарията на Черепа " src= " https://cdn.zonanews.bg/resources/Решението на Административен съд-София по делото за
лотарията на Черепа.jpg " alt= " Решението на Административен съд-София по делото за лотарията на Черепа " data-source= " Административен съд-София град " /> Решението на Административен съд-София по делото за лотарията на Черепа Източник: Административен съд-София град
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР