Съдът отстрани от длъжност двама от инспекторите на БАБХ-Бургас, които

...
Съдът отстрани от длъжност двама от инспекторите на БАБХ-Бургас, които
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност двама инспектори от БАБХ-Бургас заради подкупи

Съдът в профил от служба двама от инспекторите на БАБХ-Бургас, които бяха упрекнати в корупция.

Припомняме, общо петима чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас бяха привлечени към наказателна отговорност на 28 август за присъединяване в проведена незаконна група за подкупи и длъжностни закононарушения на територията на региона.

Те бяха арестувани на 27 август при спецакция на ГДБОП в Бургас, Несебър и Поморие.

Според събраните доказателства от началото на 2016 година участниците редовно правили фиктивни инспекции на търговски обекти в Бургаска област или спирали действителни инспекции, осъществявани от други чиновници в Областната дирекция. Неизвършени и прекъснати инспекции в търговски обекти са били открити в Бургас, к.к. Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен.

В някои случаи шефът на ОДБХ-Бургас персонално спирал настоящи инспекции, въздействайки на свои подчинени на място. Установено е също, че участниците в групата получавали сред 400 и 900 лв. от притежатели на търговски обекти в Бургаско за правенето на наложителната за всеки обект " Система за самоконтрол ".

През август на петимата упрекнати бяха избрани парични гаранции. В хода на следствието са били събрани нови доказателства за присъединяване в незаконната група на още двама чиновници в Областната дирекция.

В средата на октомври Специализираната прокуратура им повдигна обвинявания и им дефинира ограничения за неотклонение " парична гаранция ".

Отстраняването от служба на двамата инспектори в БАБХ-Бургас не предстои на обжалване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР