Съдът на Тексас призна Apple за виновна в нарушението на

...
Съдът на Тексас призна Apple за виновна в нарушението на
Коментари Харесай

Apple трябва да заплати $502 милиона за нарушаване на патенти

Съдът на Тексас призна Apple за отговорна в нарушаването на редица патенти за потребление на информационни технологии в гласовите и видео диалозите.
Ищецът в това дело бе компанията VirnetX, който в този момент би трябвало да получи от Apple $502,6 милиона $ .



На фона на тази вест, единствено за няколко часа акциите на VirnetX набъбнаха с цели 44%. Компанията обвиняваше Apple в нарушаването на четири патента, засягащи работата на FaceTime, iMessage и обвързваните с тяхната осведомителна сигурност функционалности. Корпорацията от Купертино до момента отхвърляше тези искания.

Тези две компании не за първи път се срещат в съда. Конфликтът сред Apple и VirnetX датира още от 2010 година. При предходната среща с съда, Apple бе задължена да заплати $302 милиона, само че по-късно сумата набъбна до $439,7 милиона. По този метод, VirnetX ще получи от софтуерния колос близо един милиард американски $. Но се чака Apple да апелира това правосъдно решение.

За разлика от предходните правосъдни производства, отсъдените $502,6 милиона са напълно нова санкция. Това дело бе за потреблението на протокола FaceTime в новите устройства на Apple. Този протокол бе показан още в iOS 7.

Засега няма мнения от страна на Apple.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР