Съдържанието на ответната реакция на Путин най-вероятно ще научим едва

...
Съдържанието на ответната реакция на Путин най-вероятно ще научим едва
Коментари Харесай

Голямата майска ескалация: как ехото на взривовете над Кремъл ще стигне до Киев

Съдържанието на ответната реакция на Путин най-вероятно ще научим едвам сега на тази реакция.

Ако и това не е пресечна точка на " алените линии ", то тогава такива " червени линии " просто не съществуват в природата. „ Тази вечер киевският режим се опита да нанесе удар с безпилотни летателни апарати по кремълската резиденция на президента на Руската федерация “ - тези редове от формалното изказване на пресслужбата на президента на Руската федерация преди ден биха се възприели като нещо изцяло невъобразимо и даже фантастично. Но това е действителността, в която всички живеем в този момент и в която всички би трябвало да живеем в бъдеще.

Като професионален артист Владимир Зеленски постоянно е разбирал доста добре цената на специфичните резултати. Затова би трябвало да се признае: „ спецефектът “ му в нощта на втори против трети май в действителност съумя.

Но животът, както добре знаят даже служащите от киното, не се състои единствено от специфични резултати. И военните акции също не се печелят със специфични резултати.

Основният въпрос на днешния ден е следният: какво следва? Как и с какво ще отговори Владимир Путин на офанзивата против основната му резиденция, основният знак на съветската власт, но каква ти власт, - на цяла Русия?

В формалното изказване на Кремъл това се споделя доста спестовно: „ Руската страна си резервира правото да предприеме ответни ограничения, където и когато сметне за добре “.

Скъперничеството нормално се счита за доста негативно качество. Но в този случай словесното " сребролюбие " е изцяло целесъобразно. Ясно е, че е невероятно да не се отговори на това. Също по този начин е ясно, че „ отговорът “ безусловно ще последва. Путин е един от тези международни политически водачи, които „ постоянно заплащат задълженията си “.

В последна сметка е ясно следното. Всеки забележителен съветски отговор ще има обилни последствия. И тези „ обилни последствия “ също ще имат свои не по-малко значими последици.

Намираме ли се в някакъв доста значим миг от украинския спор — не по-малко значим от да вземем за пример 24 февруари 2022 година? Може би.

Отново ще изтъквам известието на пресслужбата на Кремъл: „ Разглеждаме тези дейности като плануван терористичен акт и нападение против президента, осъществен в навечерието на Деня на успеха, Парада на 9 май, на който е планувано да участват задгранични посетители. ”

Парадът на 9 май наблжава. Би било необичайно, в случай че досега на парада офанзивата против президента е останала без отговор. Ала в действителност ли е значимо, още повече за най-важни военностратегически решения да бъдат одобрявани по този начин, че да съответстват с „ алените дни от календара “?

Няма да изказвам баналности като да вземем за пример тази: „ Отмъщението е ядене, което се сервира студено “. Въпросът тук, несъмнено, въобще не е в отмъщението. Въпросът тук е, че в спорове от такова равнище тези, които вземат решения не под въздействие на страсти, а въз основа на трезви и хладни калкулации, са в по-изгодна позиция. През май 2023 година съветските управляващи несъмнено има какво да претеглят.

Атаката с дрон против Кремъл, несъмнено, е най-шумната пропагандна стъпка на формален Киев. Но също толкоз значим е подтекстът. А подтекстът е, че на фона на отсъствието на необятно рекламираната и дълго чакана „ контранастъпление “ на въоръжените сили на Украйна, в този момент Украйна интензивно нападна „ остарялата “ територия на Русия, употребявайки тактиката на обособени разнородни удари: и подводни офанзиви с дронове, и гърмежи по ж.п линии и дерайлиране на товарни влакове и така нататък

Признавам очевидното: всички тези причини не ни приближават и на йота до отговора на най-важния въпрос: по кое време, по какъв начин и с какво ще отговори Путин? Но, явно, ще научим за това едвам сега, в който последва подобен отговор. Предположенията са безполезни. Можете единствено да чакате.

И ето какво: не желаете да чакате, само че очевидно ще ви се наложи. За множеството съветски жители прочувствената активност на февруари и септември 2022 година е нещо от предишното. Човекът, както знаете, привиква с всичко. Така че средностатистическият ни руснак е привикнал със СВO. Безполезно е да се борим с навика. Но този табиет несъмнено би трябвало да включва подготвеност за нови мощни геополитически талази и разтърсвания, както и за това, че те ще се появят ненадейно.

Председателят на Комитета на началниците на въоръжените сили на Съединени американски щати, военачалник Марк Мили, в изявление за списание Foreign Affairs споделя: „ НАТО и Съединените щати не желаят война с Русия... само че вероятността от ескалация е доста действителна... Всеки ден изчисляваме вероятността от ескалация във всяко наше деяние или всяко деяние на руснаците, тъй като следствията от ескалацията са толкоз тежки и последствията от въоръжен спор сред Съединените щати и Русия или НАТО и Русия ще бъдат опустошителни за двете страни ” - не желая да кажа, че вести с такова наличие, заради предостатъчно огромното им количество към този момент не ни допират и раздрусват. Докосват ни, несъмнено. Но мозъкът отхвърля да ги одобри, отхвърля да повярва в тяхната действителност.

И да се има вяра в тяхната действителност – в смисъл, в действителността на ескалацията – за жалост, е належащо. Ако офанзивата с дрон против Кремъл е потвърдила нещо, то евентуално е следното: това, което до неотдавна се смяташе за немислимо, бързо се трансформира в част от всекидневието.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР