Съдържанието на думата коалиция не се промени през 2022-ра. То

...
Съдържанието на думата коалиция не се промени през 2022-ра. То
Коментари Харесай

Социолог видя голяма опасност, какво ни чака

" Съдържанието на думата коалиция не се промени през 2022-ра. То беше неприятно и тази година стана още по-лошо, което е път за на никое място ". Това коментира социологът Първан Симеонов пред БНР.

Според него политическата рецесия може да стане рецесия на демокрацията:
-->
" Невъзможността на партиите да упражняват властта и да беседват между тях може да направи по този начин, че мнозина да изискат да пристигна някой с по-твърда ръка и с по-еднолична подготвеност ". 

Той уточни, че отликите сред двата политически лагера - закостенял и прогресивно-либерален, са огромни и непреодолими, само че все по-голяма и непреодолима става отликата сред тях и обществото. Това е рисковото, акцентира Симеонов.

Социологът разяснява и войната:

" България отговори почти на човешките упования. Не бива да си посипваме главите с пепел.... Българският народ не е краен евро-атлантик. Трябва да се изясни какъв е нашият интерес, а той е, че за България това е прагматичната изгода. Има и ценностно пояснение, само че то за жал не работи на равнище всеобщ курс. Евро-атлантизмът е очевидната наша изгода. Трябва да се откри оня метод към българското общество, който на неговия език да му изясни. За България е необходим характерен метод, тъй като исторически е обвързвана с съветската политика. Много е комплицирано на българите да обясниш за какво би трябвало да се опасяват от Русия. Трябва да описваме човешкото страдалчество в тази война, а не толкоз да си описваме кой кого ще победи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР