Съдържание публикувано в , което се счита за „терористично” по

...
Съдържание публикувано в , което се счита за „терористично” по
Коментари Харесай

ЕС прие строги правила срещу терористичното съдържание в интернет

Съдържание оповестено в, което се смята за „ терористично” по своята същина, ще бъде премахвано в границите на един час. Това плануват нови правила признати от Европейския парламент през вчерашния ден, предава euroactiv.com.

„ Тази регулация ще направи по-трудно за терористите да злоупотребяват с интернет за набиране на фрагменти онлайн, подстрекателство на набези и възхваляване на своите зверства”, показва Йлва Йохансон, европейски комисар по вътрешните работи.

Новата регулация е подложена на критика от неправителствени организации като „ Амнести” и „ Репортери без граници”, заради страхове, че ограниченията могат да бъдат употребявани за ограничение на свободата на изложение. Евродепутатите поддържаха новата инструкция без гласоподаване, като не предложиха спомагателни промени по съглашението от декември предходната година, реализирано от страните членки на Европейски Съюз по тематиката.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Лицевото различаване би трябвало да бъде неразрешено в Европа зара...

Според новите правила, онлайн платформите опериращи в страни от Европейския съюз ще бъдат принуждавани да отстраняват или да блокират достъпа до злонамереното наличие. Ако не се съобразят с условието, фирмите ще бъдат глобявани с до 4% от световния им оборот.

Това важи даже и заповедта да идва от друга страна членка на Европейски Съюз, като страната хазаин ще разполага със период от 72 часа да реши дали настояването е обосновано и не нарушава фундаментални права.

Допуска се изключение от разпоредбите когато наличието е оповестено с просветителна, журналистическа, художествена или изследователска цел.

Полският евродепутат Патрик Джаки, който бе докладчик по законопроекта, го дефинира като „ добър и уравновесен текст”, който поддържа свободата на словото в интернет, като в същото време усъвършенства онлайн „ сигурността “.

Страните членки на Европейски Съюз би трябвало да одобряват регулацията в националните си закони през идващия месец, като мярката ще влезе в действие година по-късно.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР