Съд в Налчик, столицата на руската република Кабардино-Балкария, осъди местния

...
Съд в Налчик, столицата на руската република Кабардино-Балкария, осъди местния
Коментари Харесай

Руснак пострада заради знака Z, получи уникална присъда

Съд в Налчик, столицата на съветската република Кабардино-Балкария, осъди локалния гражданин Заурбек Жамбеков на две години условно отнемане от независимост и санкция от 30 000 рубли по дело за " дискредитиране " на съветската войска, заяви Би Би Си.

Обвиненията против него били повдигнати, откакто той помолил 12-годишната си щерка да отстрани стикер с буквата Z от непозната кола. Това е първата известна присъда за закононарушението " дискредитиране ".

Според " Мемориал " (правозащитна организация, оповестена за " задграничен сътрудник " и ликвидирана със правосъдна заповед) Жамбеков е приет за отговорен за обществени дейности за дискредитиране на съветската войска и за склоняване на малолетно лице към осъществяване на закононарушение, оповестява правозащитната организация в Телеграм.

Преди това Жамбеков към този момент е бил санкциониран с 30 хиляди рубли по административен член за „ дискредитиране " на съветската войска поради мнения в обществените мрежи.

Според плана „ ОВД-Инфо “ (включен в регистъра на нерегистрираните сдружения на „ задгранични сътрудници " ) това е първата известна присъда по наказателния член за „ дискредитиране " на съветските въоръжени сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР